Na jar stále bez bodu a bez gólu

2023-02-20 12:28:00

Michalovčania druhýkrát na jar vyšli naprázdno.

Futbalistom MFK Zemplín Michalovce nevyšiel ideálne štart do jarnej časti najvyššej Fortuna ligy. Michalovčania po tom, čo prehrali v prvom jarnom kole v Ružomberku (0:1) nestačili ani následne doma na Dunajskú Stredu, ktorej podľahli 0:2. Na jar sú tak stále bez bodov, aj bez strelených gólov. Zmeniť to budú môcť v piatok v Podbrezovej (začiatok o 17.30 hod.).

Na ťažkom teréne boli v prvom polčase dominantnejší hráči FC 1904 DAC. Tí po prvom dejstve viedli po góle Kalmára 1:0, no mohli kľudne aj viac. Domácich totiž viackrát podržal brankár Száraz. Zhruba po hodine hry sa začala karta obracať a do hry sa dostali aj dovtedy v ofenzíve sterilní Michalovčania. Tí si vypracovali tri čisté gólové šance, dvakrát Marcin a takisto aj Slebodník s Kanuom ale nedokázali dopraviť loptu do siete. „Keď chceme byť v zápase s kandidátom na titul úspešní, musíme prežiť jeho šance a využiť svoje. Nám sa to teraz nepodarilo, keď sme nevyužili tri tutovky, ktoré sme si vytvorili v druhom polčase,“ uviedol veľavravne po zápase tréner MFK Zemplín Michalovce Norbert Hrnčár. „Na náročnom teréne sa hral výborný zápas hore-dole. Verím, že sme k jeho kvalite prispeli aj my. Náš výkon z tohto pohľadu bol v poriadku, jediným mínusom je, že sme nepremenili šance. Chlapci boli sklamaní, no povedal som im, aby dali hlavy hore a pripravili sa na ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú,“ vrátil sa ešte k zápasu michalovský tréner.

Michalovčania hlavne v prvom polčase nestačili na kvalitu súpera. Ten si vytvoril okrem streleného gólu ďalšie čisté šance, brankár Száraz ale držal svojich nad vodou. „Je pravdou, že som si zachytal až-až,“ rozhovoril sa michalovský brankár. „Kvalita súpera je veľká. My sme chceli hrať na brejky, čo sa nám v druhom polčase aj z časti podarilo. Mali sme šance a nevyužili sme ich. Ideme sami na bránu a nedáme gól. V takýchto zápasoch, proti takýmto súperom, ako je Dunajská Streda, musíme vyťažiť z minima maximum, čo sa nám teraz nepodarilo,“ pokračuje Benjamín Száraz. Toho prekonal po pol hodine hry kapitán DAC Zsolt Kalmár, v nadstavenom čase pridal poistku Nebyla. „Stále sa bavíme o tej „červenej“ zóne, kde súper nesmie dostať loptu. Kalmár dostal spätnú loptu a využil to,“ uviedol Benjamín Száraz k prvému inkasovanému gólu. Pri druhom už mal loptu pomaly v rukaviciach, no zrazil sa so spoluhráčom Slebodníkom a pre útočníka Dunajskej Stredy už nebol problém loptu dopraviť do siete. „Nechápem, prečo ide do takejto lopty šmýkačkou. Ja som už mal čistú loptu, no zrazili sme sa a súper skóroval,“ komentoval situáciu pred druhým gólom michalovský brankár. „Benji si síce kričal, no ja som bol už rozbehnutý. Chcel som loptu odvrátiť na roh, skočila mi ale na brucho a odrazila sa k súperovi,“ opísal druhý gólový moment Tibor Slebodník, ktorý mohol krátko po hodine hry vyrovnať. Brankár Petráš ale najskôr zlikvidoval strelu Kanua, následne Slebodník pálil len do bočnej siete. Podľa jeho slov brankár Petráš jeho strelu vytesnil, rohový kop sa ale nekopal.. „Každopádne to bola čistá gólová šanca. Skúšal som to dávať na prvú žrď, Samo Petráš ale loptu vyrazil. Je to škoda. V takýchto zápasoch, keď chceme bodovať, musíme premieňať šance, aké sa nám naskytnú. Remíza by bola pre nás určite fajn, no nepodarilo sa,“ vrátil sa ešte k zápasu Tibor Slebodník.

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza, foto: Róbert Andrejov)