S ViOnom doma bezgólová remíza

2023-03-04 09:58:22

Michalovce po základnej časti skončili ôsme.

Michalovskí futbalisti sa so základnou časťou Fortuna ligy rozlúčili bezgólovou remízou. V záverečnom 22. kole si v sobotu podvečer na domácej pôde podelili body so Zlatými Moravcami. V konečnej tabuľke obsadili žlto-modrí s 23 bodmi ôsmu pozíciu a v nadstavbe tak budú hrať v dolnej šestke. Úvodný duel odohrajú o týždeň opäť s FC ViOn, avšak predstavia sa u súpera.

Zemplínčania odštartovali súboj s obľúbeným protivníkom aktívne a boli blízko k tomu, aby si vypracovali minimálne jednogólový náskok. V 5. minúte z dobrej pozície Slebodník nenamieril presne a ten istý hráč o štyri minúty neskôr ešte vo väčšej šanci vystrelil ľavačkou iba do stredu brány. Postupne nápor domácich pominul a hra sa vyrovnala. Mužstvo od Žitavy prvýkrát pohrozil v 18. minúte po štandardke Almeidu, no michalovská defenzíva hroziace nebezpečenstvo odvrátila. V nadstavenom čase prvého polčasu sa hostia takmer ujali vedenia, po Suľovej prihrávke Ikugar zblízka zakončil iba do Száraza.

Na ťažkom teréne, ktorý mužstvám výrazne komplikoval súvislejšie kombinovať, sa po zmene strán veľmi nebolo na čo pozerať. O niečo viac mali loptu na svojich kopačkách Zlaté Moravce, avšak do zakončenia nedostali. Ani domáci sa v ofenzíve nevyznamenali, ich jediný strelecký pokus vyslal Njie, no spoza šestnástky zakončil vysoko nad bránu. V posledných sekundách zápasu ešte mali Michalovčania k dispozícii štandardnú situáciu, z ktorej však nevyťažili nič, a tak sa tabuľkoví susedia rozišli zmierlivo.

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:0

ŽK: 44. T. Slebodník, 76. Qose, 78. Kanu (všetci Michalovce)

Rozhodovali: Kružliak - Jánošík, Kuba; 586 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Marjanovič, Volanakis, Kotula - T. Slebodník (46. F. Vaško), Njie, Peňa - L. Jánošík (85. Petrík), Kanu, Adekunle (73. Qose)

FC VION: P. Lukáč - Suľa, Šuvalija, Pintér, Čonka - A. Sloboda (61. T. Ďubek), M. Bednár - Almeida (82. Čerepkai), Duga, T. Vestenický (8. P. Pinte) - Ikugar

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Očakával som bojovné stretnutie a také aj bolo. Vedel som, na akom teréne budeme hrať. Bol to zápas o jednom góle. Keby ho dali Zlaté Moravce, vyhrali by oni, keby sme ho strelili my, tak tri body by ostali u nás. Futbalová kvalita by sa ukázala na lepšom teréne, pretože veľa našich hráčov stráca na svojej identite tým, že musia hrať na takom ťažkom ihrisku. To však neovplyvníme, som rád, že sme to v defenzíve zvládli na nulu. Škoda, že sme nedali žiadny gól."

Ivan Galád (tréner Zlatých Moraviec): "Bol to zápas, v ktorom hráči ukázali viac bojovnosti ako futbalovej kvality, preto skončil výsledkom 0:0. Som presvedčený, že na lepšom teréne by bolo 2:2. Nie sme spokojní s remízou, žiadny tréner by nebol spokojný s tým, že zápas skončí bezgólovou remízou."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 11. marca o 15.00 hod.: Zlaté Moravce - Michalovce (1. kolo nadstavby)

Sobota 18. marca o 15.00 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (2. kolo nadstavby)

Sobota 1. apríla o 18.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (3. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov