Veria, že dnes spečatia záchranu

2016-05-13 12:00:00

Michalovčania hostia Slovan, ktorý prišiel o titul aj o Vitteka. Belasých chcú konečne obrať o body.

Metropola Zemplína dnes bude žiť futbalom. Do Michaloviec zavíta najslávnejší slovenský klub Slovan Bratislava, ktorý o 20.30 hod. nastúpi na štadióne MFK Zemplín. Mužstvo z hlavného mesta je obrovským lákadlom, vstupenky na zápas sa v predpredaji míňali veľmi rýchlo a očakáva sa, že tretíkrát v sezóne bude štadión pri Laborci vypredaný.

Môžu byť vo výhode

Slovan v uplynulom kole stratil šancu získať titul, pretože od Trenčína v priamom súboji o prvé miesto doma dostal štvorgólovú príučku. O nič mu už nejde, horšie ani lepšie ako druhý už skončiť nemôže. „Toto by mohla byť naša výhoda. Treba využiť, že belasí budú po poslednej prehre trošku zmätení a sklamaní,“ uviedol Martin Koscelník, stredopoliar MFK Zemplín. Nováčik na rozdiel od Bratislavčanov hrá ešte o veľa, stále bojuje o udržanie sa medzi slovenskou elitou. Pred Skalicou, ktorá je na zostupovej priečke, má štvorbodový náskok. Matematika je jasná. Ak Záhoráci dnes nevyhrajú, stanú sa vypadávajúcim tímom, lebo aj keby získali v dvoch zápasoch štyri body, Michalovce nepreskočia, keďže v ich neprospech hovorí bilancia zo vzájomných zápasov. Alebo sa na to pozrime z druhej strany: Ak Zemplínčania dnes zvíťazia, sú zachránení a nemusí ich zaujímať výsledok duelu Skalice s Dunajskou Stredou. „Pevne veríme, že dnes našu záchranu spečatíme a budeme sa radovať,“ dodal Koscelník.

Chcú potešiť fanúšikov

Žlto-modrí sa tešia nielen na súpera zvučného mena, ale predovšetkým na to, že nastúpia pred vypredaným hľadiskom. „Chceme našim skvelým fanúšikom ukázať, že futbal hrať vieme a veríme, že nás budú povzbudzovať ako stále. Posledný zápas v Trnave nám nevyšiel a chceme sa za to revanšovať,“ vyjadril sa futbalista pochádzajúci z Humenného. V tejto sezóne Michalovčania oba zápasy so Slovanom prehrali, pričom v oboch prípadoch rozhodli belasí v nadstavenom čase. Teraz si už takýto scenár v žiadnom prípade nepripúšťajú. „Už by sme radi nejaké body so Slovanom získali, predošlé dve prehry boli veľmi nešťastné. Podľa mňa je v našich silách belasých zdolať, už sme viackrát dokázali, že futbal hrať vieme,“ dodal Koscelník. Domáci kormidelník Stanislav Griga dnes bude musieť okrem Turíka, Regáliho a Savvidisa, ktorí sú dlhodobo zranení, oželieť aj služby Pereza, ktorý si v Trnave poranil stehenný sval.

Zdroj: denník Korzár