Doma opäť iba bezgólová remíza

2023-03-18 12:50:10

Michalovčania ani na tretí pokus nezdolali Liptovský Mikuláš.

Michalovskí futbalisti stále čakajú na prvé jarné domáce víťazstvo a tiež aj na strelený gól. Nedosiahli ho ani v treťom súboji na svojom štadióne v tomto kalendárnom roku, keď síce druhýkrát po sebe doma neinkasovali, ale s Liptovským Mikulášom zaknihovali iba remízu 0:0. Žlto-modrí si v tabuľke udržali ôsme miesto a pred Trenčínom, ktorý je na jedenástej priečke znamenajúcej baráž, majú náskok piatich bodov. Vo Fortuna lige teraz nasleduje dvojtýždňová reprezentačná prestávka.

Pred vlastnými fanúšikmi Michalovčania opäť raz začali aktívne a posledný celok tabuľky zatlačili. V 6. minúte zahrával z nebezpečnej pozície priamy kop Žofčák, lopta však aj s prispením múru skončila tesne vedľa ľavej žrde. Následne po dvoch rohoch domácich musela byť defenzíva Liptákov v pohotovosti znovu, ale ustála to. V 20. minúte chyboval vzadu Volanakis, loptu mu vzal Laura, prihral ju Dedičovi, ktorý zo šestnástky netrafil odkrytú bránu a vystrelil vysoko nad. O šesť minút už michalovskí diváci dvíhali ruky nad hlavu, keď sa po kombinácii Jánošík - Žofčák - Qose presadil posledne menovaný, avšak gól pre tesný ofsajd neplatil. Blízku ku gólu bol v 32. minúte aj Magda, no jeho hlavičku bravúrne zneškodnil Polaček. Krajný bek MFK Zemplín sa do zakončenia dostal aj o päť minút neskôr, tentoraz však vystrelil iba do bočnej siete.

Po obrátke hostia mierne ožili, keď im pomohli aj dve polčasové striedania. V 48. minúte si so Župovou strelou poradil Száraz, zakrátko na opačnej strane technický pokus Kanuho skončil tesne vedľa. V 52. minúte vyslal štipľavú strelu na Száraza striedajúci Gaži, domáci gólman ju s námahou vyrazil. Potom Kanuho strelu chytil Polaček a ani Jendrišek neprestrelil Száraza. V 69. minúte sa v obrovskej šanci ocitol Kanu, zvnútra šestnástky však trestuhodne netrafil bránu. V záverečnej štvrťhodine domáci zavreli súpera na jeho polovici a v 88. minúte musel Polaček tesne pred čiarou vytesniť hlavičku Marjanoviča. Zemplínčania tak opäť zostali doma bez gólu...

MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:0

ŽK: 41. Peňa, 72. Njie - 36. Tumma, 62. Polaček

Rozhodovali: Gemzický - Jánošík, Pacák; 557 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Marjanovič, Volanakis, Kotula - Qose (61. F. Vaško), Njie (82. M. Begala), Peňa (45+. T. Slebodník) - L. Jánošík (82. Petrík), Kanu, I. Žofčák (61. Adekunle)

MFK TATRAN: Polaček - M. Popovič, Bedecs, Tumma, Župa - Gerát, R. Bartoš, Václavik (90+. Pavišič) - Laura (68. Voško), Dedič (46. Jendrišek), M. Nečas (46. A. Gaži)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Zápas bol o tom, či ten jeden gól strelíme alebo nie. Nestrelili sme ho a keďže sme si vzadu udržali nulu, tak to skončilo bez gólov. Chceme domáce zápasy vyhrávať, preto nie sme spokojní, že sme na vlastnej pôde znovu nezvíťazili."

Ondrej Desiatnik (tréner Liptovského Mikuláša): "V prvom polčase boli domáci jednoznačne lepší v pohybe a rýchlosti, v niektorých fázach nás prevalcovali. Preto som cez prestávku vystriedal dvoch hráčov. Po zmene strán to už bolo lepšie. Nehovorím, že fantastické, ale lepšie. Vzhľadom na to, že sme v jari ešte nebodovali, sme radi za remízu. Dúfam, že sa to trošku pohne."

Najbližší program MFK Zemplín:

Štvrtok 23. marca o 13.00 hod.: Kazincbarcika - Michalovce (príprava)

Sobota 1. apríla o 18.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (3. kolo nadstavby)

Sobota 8. apríla o 18.00 hod.: Trenčín - Michalovce (4. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov