Registruj sa do E-Fortuna ligy!

2023-03-28 17:44:51

V sobotu je na programe kvalifikačné kolo za tím MFK Zemplín.

Si milovníkom hry FIFA? Neváhaj a prihlás sa do súťaže E-Fortuna liga a ukáž svoje hráčske schopnosti! Už túto sobotu 1. apríla sa uskutoční kvalifikačné kolo hráčov, ktorí sa rozhodnú reprezentovať náš klub - MFK Zemplín Michalovce. Času na registráciu už nezostáva veľa, tak klikni na link TU a zmeraj si sily s ďalšími hráčmi.

E-Fortuna liga je oficiálna e-športová súťaž v hre FIFA, v roku 2023 sa bude hrať FIFA 23. E-Fortuna ligu organizuje Únia ligových klubov, ktorá riadi najvyššiu slovenskú mužskú futbalovú súťaž Fortuna ligu. Je určená pre všetkých e-športových hráčov, ale aj e-športových nadšencov, ktorí si radi zahrajú hru FIFA na konzolách Sony Playstation 5.

Viac o turnaji

12. kvalifikačných kôl

Ak sa chceš zapojiť, stačí sa registrovať na jedno z dvanástich kvalifikačných kôl. Registrácia je zdarma, víťazi jednotlivých semifinále sa stretnú vo veľkom offline finále v júni 2023. Každý klub bude vo finále reprezentovať jeden zástupca. Prvé kvalifikačné kolo štartuje 11. marca a veľké finále je na programe v júni 2023.

Všetky zápasy v režime FUT

E-Fortuna liga sa bude hrať exkluzívne na konzolách Playstation 5 za podpory všetkých futbalových klubov najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy. Každý registrovaný hráč musí mať minimálne 15 rokov (v čase finále, jún 2023) a všetky zápasy sa odohrajú v režime FIFA Ultimate Team (FUT).

Online kvalifikácie

Do e-Fortuna ligy sa môže prihlásiť každý. Stačí si vybrať termín kvalifikácie, resp. svoj obľúbený klub Fortuna ligy, ktorý by si chcel reprezentovať vo finále v prípade víťazstva v kvalifikácii. Za každý klub postupuje do finále jeden hráč. Kluby, ktoré majú svojho oficiálneho e-športového zástupcu, ho môžu nominovať. V takomto prípade však e-športovec musí potvrdiť svoju úlohu favorita víťazstvom v zápase proti víťazovi semifinále. Úspešný z dvojice postúpi do finále. Každý víťaz kvalifikácie, resp. finalista získava vecné ceny od Fortuna ligy a jej partnerov a finančný kredit vo výške 50 eur. Všetky kvalifikačné kolá sa odohrajú online, pričom budú streamované prostredníctvom vybraných streamerov (MisoK alebo Revy) na ich Twitchi. Registrovaní hráči dostanú podrobný návod, ako sa zapojiť do hry od nášho esportového partnera Yvents. Kvalifikácie sa hrajú turnajovým systémom Single elimination BO2 na súčet skóre.

Predstavenie finalistov

Každý finalista bude oficiálne predstavený vo svojom klube. V rámci predstavenia dostane oficiálny dres klubu so svojim menom, absolvuje fotenie, video rozhovory či tréning so svojim novým tímom. Predviesť sa bude môcť ale aj v hre FIFA 23 na Sony Playstation, keď vyzve jedného z hráčov fortunaligového tímu.

Finále

Každý zapojený klub Fortuna ligy bude mať vo finále svojho zástupcu. Finalista bude reprezentovať klub v offline finále, ktoré sa uskutoční v júni 2023 v Bratislave. (situácia závisí od aktuálnych epidemiologických podmienok). Finále bude streamované naživo na Twitch kanáli e-Fortuna liga a takisto na Facebooku).