Déja vu z Mladej Boleslavi

2023-04-05 15:38:05

Pondelkové vydanie Denníka Šport o našej remíze 2:2 s Ružomberkom.

Priznáme sa, že si nepamätáme, aby v niektorom zápase strelili všetky štyri góly iba striedajúci hráči! Na Zemplíne niečoho takého bola svedkom slabučká návšteva. Jedným dychom však treba dodať, že o tieto góly sa postarali iba dvaja hráči.

Podrobnejšie sa pristavíme pri domácom strelcovi. Lukáš Jánošík totiž strelil gól naozaj v posledných sekundách trojminútového nadstavenia. Po ňom už hostia ani nerozohrávali loptu zo stredového kruhu. Domáci krídelník mal z gólu, pochopiteľne, obrovskú radosť. Gól v samom závere chutí najlepšie. A michalovský stredopoliar o tom vie svoje. „Niečo podobné mi vyšlo aj v drese Českých Budějovíc,” usmial sa Lukáš Jánošík. Spomínaný gól padol v zápase najvyššej českej súťaže, ktorý sa odohral v Mladej Boleslavi 3. októbra 2020 a mal niekoľko spoločných čŕt so sobotňajším stretnutím. Posúďte sami. Aj vtedy sa duel skončil remízou 2:2, Lukáš Jánošík vyrovnal v posledných sekundách a taktiež hlavičkou. Dokonca i po centri z pravej strany. Aby toho nebolo málo, tak do stretnutia tiež naskočil ako striedajúci hráč (74. min) a český denník Sport ho vybral za hráča zápasu a dal mu známku 7.

My sme ho tiež vybrali za postavu zápasu a zajtra sa presvedčí, že dostal i totožnú známku... „Určite nás mrzí, že sme to nezvládli za tri body. Strelili sme prvý gól, mali sme zápas pod kontrolou a zrazu za štyri minúty bolo 1:2. Sme radi, že sme nakoniec ‚ukopali’ aspoň remízu,“ doplnil Jánošík. Michalovčania konečne prelomili smolu v koncovke domácich stretnutí. Naposledy skórovali na svojom štadióne ešte 12. novembra, keď zdolali Žilinu 3:2. Po 367 minútach si fanúšikovia mohli znova zakričať gól! „Po hlavičke Dana Magdu išla ku mne lopta všelijako. V páde na hranici šestnástky som sa do nej vložil a, chvalabohu, to tam padlo,“ opísal svoj prvý presný zásah 29-ročný futbalista, ktorý sa v samom závere stal hrdinom Michaloviec. „To už bol vabank, posledný útok. Išiel som naslepo do šestnástky a našiel si ma center od Tibora Sleboodníka. Hlavou som už len chcel trafiť priestor bránky. Som šťastný za oba góly, len ma mrzí strata bodov. Chceli sme sa priblížiť k Ružomberku,“ dodal Jánošík.

Zdroj: Denník Šport