Zaknihovali sme štvrtú remízu v rade

2023-04-15 10:45:27

So Skalicou sme doma neudržali vedenie.

Michalovskí futbalisti síce natiahli sériu bez prehry už na sedem stretnutí, avšak znovu nezvíťazili. V sobotu večer si v rámci 5. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa na domácej pôde iba podelili body so Skalicou, s ktorou remizovali 1:1. Zverenci kormidelníka Norberta Hrnčára, ktorý v tomto dueli kvôli trestu za žlté karty sedel na tribúne, viedli do prestávky zásluhou španielskeho stredopoliara Briana Peňu 1:0, avšak kolumbijský stopér Haiderson Hurtado rozhodol o tom, že zápas nebude mať víťaza. Zemplínčania ostali v tabuľke na ôsmom mieste, pred jedenástou barážovou pozíciou majú šesťbodový náskok.

S ťažkým terénom sa v úvodnej polhodine oveľa lepšie vysporiadali Záhoráci, ktorí mali navrch. Prvá výstraha z ich strany prišla už v 4. minúte, kedy Rudzanov center našiel nepokrytého Hašu, ktorý však hlavou tesne minul bránu. V 21. minúte Mášik z priameho kopu namieril nad, oveľa bližšie ku gólu bol o štyri minúty neskôr jeho spoluhráč Morong, ktorý opečiatkoval ľavú žrď Szárazovej svätyne. Domáci po polhodine ožili, do zakončenia sa dostal Peňa, ale loptu poslal nad bránu. V 42. minúte štipľavá strela Moronga vyprášila rukavice Száraza. O dve minúty prišla prvá šanca žlto-modrých a hneď z toho bol gól: Kanu na ľavej strane poslal do úniku Peňu, ktorý vyhral súboj s obrancom a zblízka prekonal Šemrinca - 1:0.

Druhé dejstvo síce otvorila nedôrazná strela domáceho Qoseho z dobrej pozície, no už v 50. minúte bolo vyrovnané. Na Vlaskov rohový kop si na prvej žrdi najvyššie vyskočil Hurtado a hlavou prekonal Száraza - 1:1. Na mokrom teréne to bol potom viac boj ako pohľadný futbal, Michalovčania si na chvíľu vypracovali menšiu prevahu a v 66. minúte ju mohli korunovať gólom Adekunleho, ktorý však strieľaný center Jánošíka do siete neusmernil. Vzápätí na opačnej strane zlyhal v čistej pozícii Haša, ktorý z 10 metrov napálil loptu do brvna. Skaličania boli v závere viac aktívnejší smerom dopredu, ale v 82. minúte takmer udreli domáci, keď dôrazný Adekunle donútil obrancu k chybe, pokúsil sa prelobovať Šemrinca, no bránu netrafil, a tak si "hrnčárovci" zapísali už štvrtú remízu v sérii.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica 1:1 (1:0)

Góly: 44. Peňa - 50. Hurtado

ŽK: 20. Ceklič, 58. Peňa, 63. L. Jánošík, 73. Adekunle - 62. M. Hollý, 90+. Mášik

Rozhodovali: Očenáš - Pozor, Hrmo; 437 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - F. Vaško (7. Ceklič), Ranko, Volanakis - D. Magda, Qose (76. Shimamura), Njie (76. M. Begala), Peňa, M. Marcin - Kanu (61. Adekunle), L. Jánošík (76. Petrík)

MFK: Šemrinec - A. Krčík, Blažek, Hurtado, Rudzan - M. Nagy, M. Hollý (69. Černek) - Morong (86. Kousal), Vlasko (62. A. Fábry), Yao - Haša (86. Medved)

Hlasy trénerov:

Richard Höger (asistent trénera Michaloviec): "Bohužiaľ, musím súhlasiť s trénerom hostí. Súper v tomto zápase vyzeral lepšie. Mali sme problémy so zložením defenzívy, dokonca hneď v úvode sa nám zranil aj Filip Vaško. Mám pocit, akoby naše mužstvo znervóznelo a nevedelo sa dostať k svojej hre. Skaličania nás dobrým pressingom nútili k nakopávaným loptám, kde to naši nízki útočníci mali ťažké. Na ťažkom teréne nám viazla kombinácia. Musím uznať, že ten bod je asi maximum, čo sme z tohto zápasu mohli vyťažiť."

Pavol Majerník (tréner Skalice): "Budem veľmi stručný. Dnes sme dominovali v oboch polčasoch a myslím si, že sme stratili dva body. To je z mojej strany všetko."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 22. apríla o 18.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (6. kolo nadstavby, v Poprade)

Sobota 29. apríla o 18.00 hod.: Skalica - Michalovce (7. kolo nadstavby)

Sobota 6. mája o 18.00 hod.: Michalovce - Trenčín (8. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov