Šiesta jarná remíza, štvrtá v poradí

2023-04-19 13:47:43

Podvihorlatské noviny o našej remíze so Skalicou.

Už šiestu remízu zo siedmych duelov zaknihovali futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí v piatom kole nadstavbovej časti o záchranu najvyššej Fortuna ligy síce neprehrali ani v siedmom zápase v rade, no po remíze 1:1 s MFK Skalica naďalej čakajú na prvé domáce víťazstvo v roku 2023. Michalovčanov síce poslal do vedenia na konci prvého dejstva Peňa, v úvode toho druhého však vyrovnal na konečných 1:1 Hurtado.

Na mokrom teréne sa nehral v prvom polčase oku lahodiaci futbal. Aktívnejší smerom dopredu boli hostia, ktorí si v prvom polčase vypracovali viac šancí. Už v štvrtej minúte hlavičkoval z dobrej pozície nepresne Haša. O tri minúty neskôr bol domáci tréner Richard Hoger (Norbert Hrnčár bol kvôli piatim žltým kartám na tribúne) nútený striedať, keď sa zranil Filip Vaško. V 25. minúte Yao našiel krížnou prihrávkou Moronga a ten opečiatkoval žrď. Aj v ďalších minútach mali viac z hry Skaličania, paradoxne ale skórovali Michalovčania. V 44. minúte prenikol po ľavej strane Peňa, ktorý obstrelil aj brankára Šemrinca a otvoril skóre duelu.  Ani v druhom polčase sa obraz hry nemenil. Jej tempo naďalej diktovali hostia, ktorí sa už po piatich jeho minútach dočkali zaslúženého vyrovnania. Postaral sa oň Hurtado. V 68. minúte už mohli dokonca viesť, strela Hašu sa ale odrazila od brvna. Aj preto môžu byť viac s konečnou remízou spokojní Michalovčania… „Dominovali sme v oboch polčasoch a myslím si, že sme stratili dva body. To je z mojej strany všetko,“ povedal po zápase tréner MFK Skalica Pavol Majerník. S jeho slovami súhlasil aj domáci asistent trénera Richard Hoger. „Súper v tomto zápase vyzeral lepšie. Mali sme problémy so zložením defenzívy, dokonca hneď v úvode sa nám zranil aj Filip Vaško. Mám pocit, akoby naše mužstvo znervóznelo a nevedelo sa dostať k svojej hre. Skaličania nás dobrým pressingom nútili k nakopávaným loptám, kde to naši nízki útočníci mali ťažké. Na ťažkom teréne nám viazla kombinácia. Musím uznať, že ten bod je asi maximum, čo sme z tohto zápasu mohli vyťažiť."

Michalovčania tentoraz na trávniku nedominovali. Skôr naopak, viac gólových šancí mali Záhoráci, ktorí tak tretiu prehru na michalovskej pôde nedopustili (v predošlých dvoch dueloch prehrali 1:3). „Bol to taký bojovný zápas. Súper nás v prvom polčase zaskočil. Našťastie sme v závere skórovali. V šatni sme si hovorili, že to musíme udržať, žiaľ, rýchlo sme inkasovali a potom to už bolo ako na hojdačke,“ uviedol k zápasu krajný obranca Michaloviec Daniel Magda a na jeho slová nadviazal aj Matúš Marcin. „Skôr zaslúžená remíza,“ reaguje michalovský útočník a k zápasu dodáva. „Škoda toho gólu, ktorý sme inkasovali v úvode druhého polčasu. Z našej strany to bolo také nevýrazné. Mali sme ísť viac za víťazstvom. Keď hráme doma, musíme hrať na víťazstvo a získať tri body. Tentoraz sa nám to nepodarilo.“ Aj keď Michalovčania bodujú už siedmy zápas v rade, stále zostávajú namočení do boja o záchranu. Môže za to fakt, že až šesť duelov z tých sedem, ktoré neprehrali, skončili remízou. Aktuálne tak na ôsmom mieste skôr ako dopredu musia pozerať dozadu, kde na nich číhajú Trenčín (strata dvoch bodov), Skalica (strata troch bodov) a jedenáste Zlaté Moravce, ktoré strácajú na Zemplínčanov šesť bodov. „Na jednej strane síce ťaháme peknú šnúru bez prehry, na tej druhej, za remízu je iba bod. Potrebujeme aj niečo vyhrať,“ veľavravne konštatuje Daniel Magda a Matúš Marcin dodáva. „Verím, že tri body získame v najbližšom zápase v Poprade proti Liptovskému Mikulášu.“

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)