Zostupová definitíva pre Liptákov

2023-04-25 10:19:48

Pondelkové vydanie Denníka Šport o našej výhre v Poprade.

Liptáci prehrou s Michalovcami (1:3) potvrdili zlú jarnú formu (1-1-8) a keďže štyri kolá s predstihom zaostávajú za predposlednými Zlatými Moravcami o štrnásť bodov, dosiahli definitívu zostupu.

Nálada v tábore Tatrana po stretnutí tomu zodpovedala. K mikrofónu odmietol prísť kapitán Richard Bartoš. Slová ľahko neliezli ani z úst autora krásneho gólu na 1:3 Christiána Steinhübela. „Ťažko sa v tejto situácii teší z gólu. Dostali sme tri góly už v prvom polčase a položili sme sa sami. Ťažko sa to hodnotí... Je to pre nás veľké sklamanie. Verím, že sa klub skonsoliduje a postúpi späť,“ hovoril 28-ročný stredopoliar, s ktorým sme hľadali aj odpovede na otázku, prečo MFK Tatran nedokázal odvrátiť negatívny scenár: „Možno nám chýbalo aj typické prostredie. Ani partia si podľa môjho názoru úplne nesadla, absentovala nám súhra. Menili sa aj tréneri, ale to nebola naša vec. Na ihrisku sme my hráči. Už skôr sme si povedali, že by sme si v prvom rade mali futbal užívať. Snažili sme sa o to,, no nie vždy to tak na ihrisku vyzeralo. Čakajú nás ešte štyri zápasy, každý hráme teraz za seba, za svoju budúcnosť. Mali by sme sa ukázať, odhodiť stres, užívať si futbal, streliť nejaké góly a dohrať to so cťou.“ Christián Steinhübel bol aj vlani pri zostupe FK Pohronie. „Tieto dva príbehy sú si podobné len tým, že tímy zostúpili,“ poznamenal.

Michalovce neprehrali ani ôsmy zápas v sérii (2-6-0) a na Ružomberok im štyri kolá pred koncom chýba jedenásť bodov, čiže ešte majú teoretickú šancu vyhrať dolnú šestku. Pred jedenástymi Zlatými Moravcami majú náskok šiestich bodov. Druhý zlomový gól a svoj prvý v najvyššej súťaži dosiahol pravý bek Daniel Magda. „Dali sme rýchle dva góly, čo bol aj náš cieľ, z víťazstva máme radosť. Teší ma môj prvý zásah v lige. Chalani si ma už dlhšie doberali, takže som rád, že konečne prišiel. Dôležité však je, že sme získali tri body v boji o záchranu,“ uviedol Daniel Magda.