Medzi tri žrde prichádza Ružinský

2023-07-19 18:34:01

Naposledy pôsobil v majstrovskom Slovane Bratislava.

Najnovším prírastkom v kádri MFK Zemplín Michalovce je brankár Matúš Ružinský. Prvoligista od Laborca s gólmanom, ktorý naposledy hájil farby majstrovského Slovana Bratislava, podpísal ročný kontrakt.

„Od leta som sa bol voľným hráčom. Zavolal mi pán Rusnák, športový riaditeľ klubu, či by som nemal záujem prísť do Michaloviec. Telefonát prebehol veľmi rýchlo, o všetkom sme sa porozprávali a viac-menej hneď aj dohodli. Následne som pricestoval na Zemplín, kde sme už iba doklepli nejaké detaily. Dá sa povedať, že všetko išlo hladko od začiatku,“ povedal na margo svojho príchodu do MFK Zemplín Matúš Ružinský (narodený 15. januára 1992), ktorý sa k novým spoluhráčom pripojil začiatkom tohto týždňa.

Rodák z Banskej Bystrice začínal s futbalom v tamojšej Dukle, odkiaľ ešte v dorasteneckom veku odišiel do MFK Košice. V metropole východu strávil viac než osem rokov, v lete 2017 prestúpil do vtedy ešte prvoligovej Serede a o rok na to zamieril do Slovana Bratislava, s ktorým získal štyri majstrovské tituly. Hráčom belasých bol až do tohto leta, v jarnej časti sezóny 2018/19 hosťoval v Šamoríne. „Účinkovanie Michaloviec v prvej lige som sledoval, takže som mal prehľad o výsledkoch mužstva. Teším sa na novú sezónu a na nové výzvy. Prvá liga je prvá liga a nech ste v ktoromkoľvek tíme, kvalita tam je vždy,“ uviedol 195 cm vysoký brankár.

Matúš vytvorí v Michalovciach dvojičku s Benjamínom Szárazom, s ktorým sa doteraz osobne nepoznal. „Ale vedeli sme o sebe, veď Slovensko je malé. Určite som sem neprišiel hrať druhé husle, každý sa chce zdravo pobiť o to, aby hrával. Verím, že budeme dobrá partia. Po prvých tréningoch môžem povedať, že sme si sadli celkom dobre aj ľudsky. Budeme si obaja fandiť navzájom. Najdôležitejšie sú predsa tímové výsledky,“ dodal bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý našiel v kabíne MFK Zemplín aj jedného bývalého spoluhráča – počas hosťovania v Šamoríne sa stretol s obrancom Danielom Magdom.

Pre zaujímavosť, v minulej sezóne sa Matúš Ružinský dokonca zapísal aj do listiny strelcov. V stretnutí 12. kola druhej ligy medzi Slovanom U21 a Komárnom v 92. minúte po rohovom kope hlavou vyrovnal na konečných 1:1!

Foto: Róbert Andrejov