Šesťbodový zásah mladších dorastencov

2015-04-14 12:00:00

Naplno zabodovali v dohrávkach na ihrisku Podbrezovej, kde družstvo U17 triumfovalo 2:0 a celok U16 tesne 2:1.

Mladším dorastencom michalovského MFK Zemplín sa v utorňajších dohrávaných stretnutiach 16. kola Dôvera I. ligy U17 a U16 na pôde ŽP Šport Podbrezová darilo na jednotku. Oba tímy totiž zabodovali naplno, pre tím U16, ktorý zvíťazil 2:1, to bol druhý triumf v rade a pre družstvo U17, ktorý zaknihoval výhru 2:0, to bol vôbec premiérový plný bodový zisk v jarnej časti.

U17

Tréner Tomáš Kozár: "Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Po zisku lôpt v stredovej zóne sme hrali priamočiaro hore, kolmými prihrávkami medzi stopérov sme hľadali diery. Starosti domácej obrane robili hlavne krídelníci René Lukáč a Peter Kolesár. Mali sme aj nejaké šance, ale dokázali sme využiť iba jednu, keď na hranici pokutového územia zrazili domáci Reného Lukáča, rozhodca mohol aj udeliť červenú kartu a nariadiť penaltu, ale bol z toho len priamy kop, z ktorého Peter Kolesár skóroval. S druhým polčasom som bol menej spokojný, ako keby sme sa báli, že stratíme víťazstvo, ale súper bol hrateľný a myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Druhému gólu predchádzala veľmi pekná akcia, keď na jeden dotyk sme sa od stopérov dostali až na bránkovu čiaru, kde bola spätná lopta od Reného Lukáča a po trme-vrme si domáci dali vlastný gól. Potom sa už len zápas dohrával. Všetci hráči si zaslúžia pochvalu, z U19 nám prišiel pomôcť Peter Kolesár, ktorý zahral výborne. Som rád, že sme to zlomili a že nás to konečne naštartuje. Čakajú nás teraz dva zápasy vonku, chceme v nich ukázať, že chlapci nato majú.. V útočnej fáze to bolo dobré, ešte musíme popracovať na obrannej fáze."

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:1)

Góly: 17. P. Kolesár, 65. vlastný D. Horváth

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - Vinc, Vojtovič, D. Špak, Poprik - P. Kolesár, Lehotský (64. M. Fedor), Ciganoc, T. Lukáč, R. Lukáč - M. Zlacký

U16

Asistent trénera Jaroslav Dargaj: "V prvom polčase to bolo vyrovnané stretnutie, bolo v ňom veľké množstvo nepresností na jednej či druhej strane. Vedenia sme sa ujali po krásnej hlavičke Marcela Ebského po rohovom kope. Potom nastali hektické chvíle, aké som ešte v tejto kategórii nevidel, lebo vylúčili nám brankára Tomáša Drába za faul v pokutovom území a z penalty sme dostali vyrovnávajúci gól. Cez polčas sme si niečo povedali v kabíne a chlapci to v druhej časti hry do bodky splnili. Ukázala sa sila kolektívu a začali bojovať. Trošku tam bola väčšia nedisciplinovanosť, ale to asi vyplynulo z tých emócií. Z toho pramenila aj naša druhá červená karta, ktorú dostal Dávid Gužiňák za rečnenie. Z tohto hľadiska som trošku sklamaný. Druhý gól sme dali z priameho kopu, keď pekne pod brvno trafil Martin Vaško. Vyhrali sme, to nás teší, ale sme ´ľahší´ o troch hráčov, dvaja sú vylúčení a jeden dostal piatu žltú kartu, takže najbližšie nenastúpila. Je nás málo, teraz nás bude ešte menej, ale aspoň sa vráti dvojica Saxa s Novákom."

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (1:1)

Góly: 36. Lavrík (11 m) - 31. M. Ebský, 75. M. Vaško

ČK: 35. Dráb, 76. Gužiňák (obaja Michalovce)

MFK ZEMPLÍN: Dráb - O. Paluba, Manduľák, Dzurjovčin, Bumbera (35. T. Majerník) - Gužiňák - Polačko, Princz, M. Vaško, M. Ebský - Matuščák

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 18. apríla o 11.00/13.15 hod.: Ružomberok - Michalovce (20. kolo)

Sobota 25. apríla o 11.00/13.00 hod.: Trenčín - Michalovce (21. kolo)

Piatok 1. mája o 12.00/14.15 hod.: Michalovce - MFK Košice (22. kolo)