Doma opäť bez bodu aj gólu

2023-08-25 17:08:38

Nad naše sily bol nováčik FC Košice.

Michalovskí futbalisti ani do tretice na domácom trávniku nedokázali naplno zabodovať a dokonca ani skórovať. Tentoraz v rámci 5. kola Niké ligy v piatkovej predohrávke pred vyše dvojtisícovou návštevou podľahli FC Košice 0:2. Oba presné zásahy vo východniarskom derby padli už v úvodnom dejstve hry.

Súboj o východ začali lepšie hostia. Už v 6. minúte opečiatkoval Szárazovu žrď Faško. Michalovčanov ani tento moment neprebudil a naďalej ťahali za kratší koniec. V 25. minúte to po štandardke Pačindu v domácej šestnástke poriadne horelo, na konci závaru trestuhodne minul bránu Turčák. Domáci prvýkrát ohrozili bránu Košíc až v 35. minúte, Kira si však s pokusom Steinhübela hravo poradil. O pár desiatok sekúnd na to už hostia otvorili skóre, pri strele Medveda spoza šestnástky zaváhal Száraz a bolo 0:1. Zakrátko napravil michalovský gólman svoje zaváhanie pri zakončení Šindelářa. Z následného rohu Faška však už druhýkrát kapituloval, keď ho prekonal vlastný spoluhráč Marjanovič - 0:2.

Do druhého polčasu nastúpili žlto-modrí s troma novými hráčmi, do zápasu naskočili skúsení Žofčák, Danko a Jánošík, ktorí michalovskú hru o niečo oživili. Prvotná aktivita MFK Zemplín však rýchlo pominula a potom to už bolo opäť jedno veľké trápenie. V 51. minúte Medveda vychytal v tutovke Száraz, o dve minúty sa podobne zaskvel Kira pri nájazde Jánošíka, ktorý spálil najväčšiu šancu domácich v zápase. Ďalšia domáca strela prišla až v 80. minúte, stopér Volanakis ale pálil nad bránu. O dve minúty neskôr mohol prikrášliť košické víťazstvo Medved, no jeho pekná strela skončila na pravej žrdi.

MFK Zemplín Michalovce - FC Košice 0:2 (0:2)

Góly: 36. Medved, 41. vlastný Marjanovič

ŽK: 75. Bahi - 63. Turčák, 67. Golikov

Rozhodovali: Marhefka - Zemko, Kuba; 2074 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - L. Šimko (63. L. Šimko), Marjanovič, Volanakis, Bahi - M. Bednár, Karasiuk - M. Marcin (46. I. Žofčák), Steinhübel (46. S. Danko), Adekunle (46. L. Jánošík) - D. Pavúk

FC: M. Kira - Fabiš, Krivák, Šindelář, Mizerák - Golikov (90+. M. Sovič ml.), Greššák (77. Qose) - Turčák (88. Petrák), E. Pačinda (77. Marcel Vasiľ), M. Faško - Medved (88. Sagna)

Hlasy trénerov:

Marek Petruš (tréner Michaloviec): "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas, pretože Košičania vyhrali zaslúžene. Boli jasne lepším mužstvom. Mrzí ma, že naša hra nie je dobrá a trápime sa. Prvý polčas bol slabučký, dostali sme dva góly v závere polčasu, ktoré nás zlomili. Po prestávke sa naša hra trošku zlepšila, ale je to málo na to, aby sme v takomto zápase minimálne remizovali."

Anton Šoltis (tréner Košíc): "Pripravovali sme sa na tento zápas zodpovedne, pretože sme mali za sebou ťažkých súperov. Chceli sme v Michalovciach bodovať a uspieť. Po dobrom výkone odchádzame s troma bodmi. Mali sme tam ešte nejaké možnosti zvýšiť našu efektivitu, trafili sme ešte tri tyčky. Chlapci si zaslúžia poklonu, musíme pracovať ďalej, je to len začiatok ligy."

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 29. augusta o 17.00 hod.: Rožňava - Michalovce (2. kolo SC)

Sobota 2. septembra o 18.00 hod.: Skalica - Michalovce (6. kolo NL)

Sobota 16. septembra o 18.00 hod.: Michalovce - Trnava (7. kolo NL)

Foto: Róbert Andrejov