Najlepší výkon na pokorenie lídra nestačil

2023-11-27 19:44:31

Podvihorlatské noviny o našej prehre so Slovanom.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce stále čakajú na prvé tohtosezónne víťazstvo a ich čakanie sa natiahlo už viac ako na pol roka. Michalovčania sa nedočkali ani minulý víkend, kedy v rámci pätnásteho kola Niké ligy prehrali na domácej pôde s aktuálnym majstrom a lídrom súťaže ŠK Slovan Bratislava 0:2.

O všetkom sa rozhodlo v závere prvého polčasu, kedy Slovan v priebehu troch minút zaznamenal Dávidom Strelcom a Jurajom Kuckom oba góly. Michalovčania síce podali v tejto sezóne asi najlepší výkon, na pokorenie suverénneho Slovana, ktorý dosiahol desiate víťazstvo v rade, to ale nestačilo. Zverenci trénera Petra Struhára sú naďalej na jedenástom mieste v tabuľke. Do konca jesene odohrajú ešte tri zápasy. Už tento piatok sa predstavia v šesťbodovom zápase na pôde nováčika súťaže FC Košice, ktorý je v tabuľke na desiatom mieste, o dva body pred Zemplínčanmi. „Ťažko sa mi tento zápasu hodnotí. V prvom polčase si myslím, že sme boli favoritovi vyrovnaným súperom. Mali sme aj nejaké šance. Rozhodla posledná päťminútovka, kedy sme dvakrát inkasovali. V druhom polčase si to už Slovan kontroloval,“ rozhovoril sa jeden z najlepších hráčov na ihrisku, michalovský stredopoliar Filip Vaško.  Okrem hluchej pasáže v závere prvého polčasu rozhodla podľa michalovského stredopoliara efektivita v zakončení súpera. „Slovan mal výbornú efektivitu, čo nám chýbalo. Mali sme rovnako ako oni šesť striel na bránu, oni z toho ale dali dva góly a my nie. Síce to, že sme si vytvorili šance, teší, no efektivita nie. Keď chceme Slovan zdolať, musíme šance, ktoré sa nám naskytnú, premeniť. Slovanisti majú európske parametre. Keď šance proti nemu nepremeníte, je ťažké si vytvoriť ďalšie,“ pokračuje Filip Vaško.

Pochvala od Weissa

Umrznutí diváci videli na Zemplíne kvalitný ligový duel. O jeho kvalitu sa pričinili aj domáci, ktorí sa chceli na lídra súťaže vytiahnuť. V kútiku duše dúfali aj v prvé tohtosezónne víťazstvo, či premiérové zdolanie belasých v najvyššej súťaži. Od úvodu išli do každej lopty a v prvej desaťminútovke si vytvorili dve čisté gólové šance. V oboch Stanislava Danka vychytal brankár Trnovský. Potom už mali opraty zápasu vo svojich rukách Slovanisti. Tí najskôr taktiež neťažili z gólových šancí, keď ich vychytal brankár Frelich. Ani on ale na konci prvého polčasu nestačil na strely Dávida Strelca a Juraja Kucku. Poklonu Michalovčanom zložil na pozápasovej tlačovej konferencii aj tréner ŠK Slovan Vladimír Weiss. „Ja som sa zápasu trochu obával z toho pohľadu, že sme mali počas reprezentačnej pauzy veľa hráčov preč. Michalovčania hrali v úvode veľmi dobre. Boli ochotní behať, mali aj prvú gólovú šancu. Chcel by som súpera pochváliť za odvážny výkon. Dali sme dva dôležité góly v závere polčasu. Súpera za dobrý výkon chválim. Myslím si, že Michalovce sú na dobrej ceste a rýchlo sa dočkajú víťazstva aj oni,“ uviedol kormidelník lídra súťaže a obhajcu prvenstva.

Michalovčania síce podali proti Slovanu najlepší výkon v sezóne, no nulu v kolónke víťazstiev nezmazali. „V prvom rade sa chcem trénerovi Weissovi poďakovať za pochvalu pre náš tím. Slovan prišiel k nám v asi najsilenejšom zložení, keď mu chýbal len brankár Borjan. Naším cieľom bolo hrať aktívne. Mali sme hneď v úvode dve príležitosti, ktoré sme nepremenili. Celý zápas sme neboli dostatočne efektívni, aby sme ho otvorili. V závere polčasu už bola vidno kvalita súpera, ktorý v tomto momente rozhodol. Zlomový bol prvý gól, ktorý padol po našej chybe. Ukázala sa kvalita súpera. Nie som spokojný s tým, ako sme vstúpili do druhého polčasu. Chceli sme niečo urobiť s výsledkom, Slovan mal ale po dlhých loptách za obranu ďalšie čisté gólové šance. Vedeli sme, že keď dlhšie udržíme stav 0:2, môže prísť šanca na kontaktný gól. Prišli tri, opäť sme ich ale nevyužili. Keď ale chceme s takýmto súperom uspieť, musíme šance, aké sme mali, premeniť na góly,“ nadviazal tréner Peter Struhár aj na slová Filipa Vaška. „Pre nás je každý zápas v tomto momente dôležitý. Aj teraz sme išli doň s tým, že sa pokúsime o historické víťazstvo. Prvé víťazstvo chceme získať čo najskôr. Práve v tomto sa musíme držať aj do ďalších zápasov. Tento piatok nás čaká ďalšie nesmierne dôležitý zápas v Košiciach. Keď chceme uspieť, musíme si vážiť každú jednu šancu a premeniť ju na góly. Proti Slovanu sa nám to nedarilo,“ uzavrel debatu Peter Struhár.

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)