"Zle“ sa obul, no i tak rozhodol

2023-11-28 13:11:58

Utorkový Denník Šport o našom zápase so Slovanom

Úradujúci majster splnil svoju misiu na východe Slovenska, hoci sa dlhšie rozbiehal. Po kostrbatom začiatku rozhodol o svojom víťazstve nad Michalovcami dvomi gólmi v závere prvého polčasu.

„Áno, nebolo to jednoduché. Vedeli sme, že bude ťažký terén. Našťastie, strelili sme dva góly a kontrolovali sme si vedenie až do konca,“ povedal útočník Slovana David Strelec. V polovici prvého polčasu tréner Slovana Vladimír Weiss st. inicioval zmenu v útočnej formácii, keď sa práve Dávid Strelec z ľavej strany presunul do stredu a Aleksandar Čavrič si s ním vymenil miesto. „Asi to bol ten potrebný impulz, po ktorom sa začala hra preklápať na našu stranu. Neviem, či som sa naopak obul, alebo čo, no nevedel som sa vôbec rozbehnúť. Zďaleka to nebolo tak, ako si predstavujem, ale nakoniec nám výmena pomohla a strelili sme gól. Hneď na to i druhý a už sme viac-menej kontrolovali priebeh stretnutia,“ doložil reprezentačný útočník. Prvý gólový moment prišiel v 40. min. Po peknom prenesení hry na ľavú stranu Jaroslav Zmrhal potiahol loptu až ku bránkovej čiare a prízemný center nasmeroval do ideálneho priestoru k prednej žrdi, kam sa vrhli do šmýkačky Džaba Kankava a Dávid Strelec. Kým prvý menovaný loptu minul, druhý ju už upratal do siete. Tým, že až dvojica hosťujúcich hráčov išla po tejto lopte, sa núka otázka, či išlo o nacvičenú akciu. „Je to už skôr intuitívny pohyb pre útočníka. Ak smeruje takáto lopta, útočník by väčšinou mal byť voľný pri prvej žrdi. Jardo poslal ideálny center a ja som loptu iba tečoval smerom na bránku,“ skonštatoval 22-ročný útočník.

Tento presný zásah Slovanu veľmi pomohol, domácich zase inkasovaný gól pred odchodom do šatní psychicky nalomil až tak, že pokles koncentrácie zapríčinil vzápätí druhý inkasovaný gól, Na prestávku teda Michalovčania neodchádzali s jednogólovým, ale dvojgólovým mankom. Prakticky sa rozhodlo o osude stretnutia. „Dá sa to aj tak povedať, ale ak by domáci skórovali, ešte mohli zdramatizovať zápas. Tak ako my sme mali šance na začiatku druhého polčasu a mohli sme pokojne odskočiť ešte výraznejšie, domáci mali v záverečnej štvrťhodine príležitosti na zníženie. Nebola to až taká jednoznačná záležitosť,“ doplnil Dávid Strelec. Najaktívnejší zakončovateľ v zápase bol domáci Stanislav Danko. Jeho tri strely boli veľmi nebezpečné a brankár Martin Trnovský ich iba vyrazil, štvrtá z nádejnej pozície mierila vysoko nad. „Mohol som ju lepšie trafiť. Snažil som sa častejšie zakončovať. Strely mi celkom vychádzali. Škoda, že sa aspoň jedna neujala. Najnebezpečnejšia bola hneď prvá v 8. min. Snažil som sa obstreliť dvoch súperových hráčov predo mnou, tak som sa rozhodol pre krížnu strelu, no brankár nohou vykopol loptu pred seba. Prvý polčas nebol zlý z našej strany a pokojne sme mohli viesť. Po prestávke si už hostia skúsene postrážili vedenie,“ uviedol Stanislav Danko, ktorý po zápase neprišiel medzi novinárov. „Prišlo mi nevoľno, musel som si ľahnúť v šatni. Bol to dôsledok úderu do hlavy. Po zápase sa mi krútila hlava a bolo mi zle. Našťastie, nešlo o nič vážne. Lekár mi podal liek a po čase som sa cítil lepšie,“ vysvetlil Stanislav Danko.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro)