Ďalšia krutá facka pre MFK Zemplín

2023-12-05 09:05:29

Podvihorlatské noviny o našom zápase v Košiciach.

Futbal niekedy nemá logiku. Na vlastnej koži sa o tom presvedčili hráči MFK Zemplín Michalovce, ktorí vo východniarskom derby prehrali na pôde nováčika Niké ligy FC Košice 1:2, hoci boli počas celého duelu lepším tímom.

Michalovčania nič nevyťažili ani z psychickej výhody, keď sa im päť minút pred koncom duelu podarilo Danielom Magdom vyrovnať na 1:1. V nadstavenom čase prišla chyba, ktorá rozhodla o tom, že všetky tri body ostávajú v Košiciach. Aj po minulom týždni tak platí, že Michalovčania ešte v tejto sezóne v lige nevyhrali. Na jeseň to môžu zmeniť ešte dvakrát. V sobotu ich od 15.00 hod. čaká súboj sedemnásteho kola doma so Skalicou a jeseň uzavrú nasledujúcu nedeľu v Trnave.

V prvom polčase zahodili penaltu

V Košiciach sa minulý piatok stretli tímy, ktorým sa v poslednej dobe nedarí. Zatiaľ, čo Michalovčania nevyhrali vo všetkých šestnástich dueloch, Košičania ťahali nepríjemnú sériu desiatich porážok v rade. Bolo teda jasné, že sa jedna negatívna šnúru pretne. Nakoniec sa preťala košická, hoci nemusela. Michalovčania totiž boli počas celého duelu aktívnejším a lepším tímom. Vypracovali si viac šancí na strelenie gólu, doplatili však na efektivitu. Už v úvodných minútach sa rútili na Kiru v košickej bráne Stanislav Danko i Gino van Kessel, obaja však zlyhali. Na druhej strane z ničoho nič efektívnymi nožničkami skóroval Tidjani. Vyrovnať mohol Volanakis, ktorý z päťky trafil iba dobre postaveného Kiru, no a vyrovnať sa Zemplínčanom nepodarilo ani v závere polčasu, kedy Jánošík zahodil pokutový kop. V druhom polčase to bola opäť naháňačka za vyrovnaním. To sa mohlo podariť Musákovi i Volanakisovi. Na druhej strane brankár Frehlich bravúrne kryl šancu Medveďa. V 86. minúte sa zásluhou Magdu konečne Michalovčanom podarilo vyrovnať. Žiaľ, z piatej remízy pod vedením trénera Petra Struhára sa netešili. V nadstavenom čase totiž rozhodol striedajúci Petrák. 

Mohol byť hrdinom, nakoniec bol chudákom

Michalovčania tak naďalej čakajú na premiérové tohtosezónne ligové víťazstvo. Naposledy sa z neho tešili ešte v poslednom kole minulej sezóny, kedy doma zdolali Zlaté Moravce 1:0 a vyhli sa tak baráži o udržanie sa. Aj keď herne ožili, zatiaľ im k tomu nepomáha ani trénerská zmena, keď Mareka Petruša nahradil Peter Struhár. Ten zatiaľ s tímom štyrikrát remizoval a päťkrát prehral. „Každý vedel, o čo sa hralo,“ začal hodnotenie „šesťbodového“ duelu tréner Michalovčanov. „Oba tímy si vytvorili dostatok šancí. Chceli sme prečísliť stred, čo sa nám darilo. Mali sme dva nájazdy na brankára, ktoré sme nepremenili. Pri prvom góle sme urobili obrovskú chybu. Vyrovnať sme mohli pokutovým kopom, ktorý sme ale nepremenili. Cez prestávku sme si teda v šatni museli niečo povedať. Aj druhý polčas mal taký istý priebeh. Vedeli sme, že domáci budú kúskovať hru. Je to v podstate normálne, pretože to bol dôležitý duel z oboch strán. Po striedaní Pavúka sme sa dostali do hry. Podarilo sa nám vyrovnať, žiaľ, prišla ďalšia chyba. Dano Magda mohol byť našim hrdinom, bol ale chudákom, ktorý spravil nešťastnú chybu. Domáci potrestali dve naše chyby a k víťazstvu im gratulujem,“ pokračoval Peter Struhár. „Kto sa rozumie futbalu vidí, že Michalovce majú gólové šance. Máme varianty, akými sa chceme prezentovať. Síce nebodujeme naplno, nepadáme ale do nostalgie. Musíme byť agresívnejší, dravejší a v zakončení efektívnejší. Morálka tímu je dobrá a kto bude hrať proti nám, bude to mať ťažšie. Ja som o tom presvedčený, že vo zvyšných dvoch dueloch jesene budeme bodovať,“ reaguje Struhár na otázku o úspešnosti svojho tímu.

Chýbali Marcin i Bahi

Hlavnou príčinou zlých výsledkoch Michalovčanov je ich žalostná koncovka. Aj tentoraz sa do šancí dostávali, ako na páse ich ale nepremieňali. „Hráčom som po zápase podal ruky. Bol som v emócii, preto som veľa v šatni nehovoril. Povedali sme si, že si všetko zanalyzujeme v pondelok. Myslím si, že tam boli aj pozitívne veci. Vedeli sme sa dostávať do šancí, zrádza nás ale efektivita. Neboli sme dostatočne agresívni pri niektorých šanciach. Práve na tom musíme popracovať, aby sme väčším chcením išli za gólom. V pokutovom území sa musíme chovať viac agresívnejšie,“ uviedol hlavné príčiny prehry Struhár, ktorému v zápase chýbal okrem dlhodobo zraneného kapitána Igora Žofčáka aj chorý Matúš Marcin. Ten je s piatimi gólmi najlepším strelcom svojho tímu. „Chýbal nám hlavne pri penalte. Je našim prvým exekútorom, takže, keby bol na ihrisku, určite by ju kopal on. Takisto nám ale chýbal aj Bahi, čo bolo vidno pri oboch inkasovaných góloch.“ 

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)