Prípravka zvíťazila na turnaji v Košiciach

2015-03-31 12:00:00

Kategória U9 nezaznamenala v metropole východu ani jednu porážku, vo finále si poradila s Bardejovom po penaltovom rozstrele.

Pred pár dňami sa jedna z prípraviek michalovského MFK Zemplín zúčastnila halového turnaja JUNIOR CUP v Košiciach. Družstvo U9 vedené kormidelníkom Branislavom Sokolim si v metropole východu počínalo veľmi dobre, keď obsadilo konečnú prvú priečku. Na turnaji sa predstavilo desať tímov, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Michalovčania nastúpili v tej, kde boli aj Bardejov, Lučenec, Šaca a košická Lokomotíva. V druhej boli Martin, Prešov, CFT Academy z Maďarska a dva košické celky Benecol a Junior. Zo skupiny postúpili do semifinále z druhého miesta, keď nazbierali rovnaký počet bodov ako prvý Bardejov, ale v neprospech nich hovoril nižší počet strelených gólov. Po semifinálovej výhre nad Juniorom Košice triumfovali aj vo finále s Bardejovom, ktorý zdolali až po penaltovom rozstrele. Ako tréner B. Sokoli povedal, chlapci sa na poslednom halovom turnaji zlepšovali od zápasu k zápasu.

Výsledky MFK Zemplín:

Základná skupina: Michalovce - Partizán Bardejov 1:1 (gól MI: Baťalík), Michalovce - FK Junior Šaca 0:0, Michalovce - FC Lokomotíva Košice 3:0 (Baran, Dzurjo, Kendzior), Michalovce - FK LAFC Lučenec 2:1 (Pado, Bober)

Semifinále: Michalovce - Junior Košice 1:0 (Baťalík)

Finále: Michalovce - Partizán Bardejov 1:1, na strely zo značky PK 2:0 (Baran/penalty Kendzior, Baťalík)

Zostava MFK Zemplín:

Giorgio Fešovič, Martin Kendzior, Tobias Bereš, Branko Kaššaj, Lukáš Dzurjo, Alex Baran, Marko Kotora, Samuel Guba, Jakub Bober, Lukáš Pado, Vladko Baťalík, Michal Šepeľák, Samuel Varga