B-mužstvo doma nestačilo na Vyšné Opátske

2015-03-29 12:00:00

Tímu z mestskej časti Košíc podľahli Michalovčania 2:3, keď rozhodujúci gól inkasovali v záverečných minútach zápasu.

Ani na tretí pokus sa nepodarilo michalovskej rezerve v jari zabodovať naplno. V súboji 19. kola tretej ligy skupiny Východ podľahli na vlastnom ihrisku s umelou trávou Vyšnému Opátskemu najtesnejším rozdielom 2:3 (2:2), a to znamená, že naďalej sú na poslednom mieste tabuľky so ziskom trinástich bodov.

V metropole Zemplína sa hral kvalitný futbal. Už v 3. minúte domáci rozvlnili prvýkrát hosťujúcu sieť, ale gól novica v drese rezervy Ukrajinca Mykolu Kovtaliuka pre údajný útočný faul neplatil. O ďalšie tri minúty udrel tím z mestskej časti Košíc, po centri Vilčka prekonal Holienčina Bandžuch - 0:1. V 10. minúte sa do ďalšej šance dostal Kotaliuk, po Dankovej prihrávke však vo veľkej šanci zaváhal. Krátko nato sa ale domácim predsa len podarilo vyrovnať, keď Hamuľak pekne prihral Leškovi a ten strelou z uhla prestrelil Pellu. Vzápätí mohol opäť nakloniť misky váh na stranu hostí Bandžuch, ktorý sa vyhol ofsajdovej pasci, ale v samostatnom úniku neuspel. Po polhodine hry tak prišiel druhý michalovský gól, na konci rýchlej akcie bol Bavoľár - 2:1. Domáci sa z vedenia dlho netešili, kapitán hostí Turczyk v 37. minúte ešte po strele zo šestnástky nenamieril presne, no o dve minúty nato už áno a bolo vyrovnané.

Aj v druhom polčase pokračovali obe mužstvá v ofenzívnej hre a útoky sa prelievali z jednej strany na druhú. V 55. minúte bol blízko k svojmu druhému gólu v zápase Bavoľár, po centri Havrilu však jeho hlavičku vytlačil spod brvna hosťujúci gólman. Hneď nato na druhej strane opečiatkoval pravú žrď Holienčinovej svätyne Kis. V 69. minúte domáci Kiss prudko vystrelil a Pella reflexívne vyrazil loptu na rohový kop. Oba tímy išli za víťazstvom, sľubné šance mali Michalovčania i hostia, ktorým sa napokon aj podarilo streliť víťazný gól: v 81. minúte sa striedajúci Steininger predral obranou B-mužstva MFK Zemplín a ponad padajúceho Holienčina skóroval a zabezpečil svojmu tímu tri body.

MFK Zemplín Michalovce B - TJ FK Vyšné Opátske 2:3 (2:2)

Góly: 14. A. Leško, 34. Bavoľár - 6. Bandžuch, 39. Turczyk, 81. Steininger

Rozhodoval: Alexa - 100 divákov

MFK ZEMPLÍN B: Holienčin - Havrila (65. T. Lukáč), Poprik, A. Devečka, Vinc - Bavoľár, A. Leško, S. Danko, J. Kiss - M. Hamuľak, Kovtaliuk

TJ FK: Pella - J. Molnár (75. Steininger), Pilipčuk, Majný, Kudlata - M. Angelovič (18. Matyi, 90. P. Kočiš), Maďarik, F. Kis, Vilčko - Bandžuch, Turczyk

Tréner Tomáš Kozár: "Chceli sme nadviazať na súboj vo Veľkých Revištiach, kde to bolo celkom dobré. Ak do zápasu nezasiahnu ´čierne mágie´, tak sa dá hrať futbal aj vonku, presne ako pred týždňom. Teraz sme odohrali veľmi dobrý prvý polčas, v ktorom nám rozhodca neuznal dva góly, myslím si, že aspoň jeden mal platiť, ale už to nevrátime. Opäť sme mali k dispozícii päť mladších dorastencov, z nich dvaja hrali v základe, pričom deň predtým odohrali ťažký súboj vo svojej súťaži proti bratislavskému Slovanu. Chlapci však pristúpili k stretnutiu zodpovedne, chyby sa stávajú, kto ich urobí viac, ten ťahá za kratší koniec. Ak by sme my dali ten tretí gól, dotiahli by sme to možno do víťazného konca. Ťahá sa to s nami celú sezónu, chýba nám aj šťastie, ale nevzdávame sa."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 5. apríla o 15.30 hod.: Giraltovce - Michalovce B (20. kolo)

Nedeľa 12. apríla o 10.30 hod.: Michalovce B - Spišská Nová Ves (21. kolo)

Nedeľa 19. apríla o 16.00 hod.: Snina - Michalovce B (22. kolo)