Sériu bez prehry predĺžili

2024-04-09 11:09:16

Podvihorlatské noviny o našej remíze s Trenčínom.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce pod vedením trénera Františka Straku ešte neprehrali. Michalovčania bodovali aj v šiestom zápase v rade. Vo štvrtom kole nadstavbovej časti o udržanie sa v Niké lige doma remizovali s AS Trenčín 0:0 a opäť si v tabuľke pomohli. Na dvanáste Zlaté Moravce už majú náskok trinástich bodov, na desiate Košice strácajú iba tri body. 

V súboji štvrtého kola sa stretli tímy v diametrálne odlišných pozíciách. Kým Michalovčania sa viezli na bodovacej vlne, keď neprehrali päť zápasov v rade, Trenčín šesť duelov v rade nevyhral. A obe série ostali aj po minulej sobote. Bližšie k víťazstvu boli Trenčania, ktorí v prvom polčase zahodili viacero gólových šancí. Stredopoliar Artur Gajdoš sa dokonca nepresadil ani z pokutového kopu. Hrdinom domáceho tímu tak bol brankár Žiga Frelih, ktorý neinkasoval už 430 minút a od rekordu tejto sezóny v Niké lige ho delí už iba trinásť minút. „Ukázal svoju kvalitu nielen pri penalte, ale aj pri ďalších pozíciách. Je to základ nášho úspechu. Treba sa ale pozrieť aj na obranu, ako pracuje. Aj tentoraz dokázali eliminovať silné stránky súpera. Dokázali zaťahovať kraje, čo má Trenčín veľmi dobre nacvičené. Nula vzadu ma určite teší. Neinkasovali sme ani minule v Skalici, s čím je spokojnosť, no tam sme mohli vyhrať. Mohlo sa to stať aj tentoraz, v závere mal čistú šancu Marcin. Hrali sme organizovane a nakoniec prišla aj šanca, ktorú sme nevyužili,“ povedal tréner Michalovčanov František Straka.

Jeho tím tentoraz lepším nebol. Trenčania dominovali prakticky od začiatku. Ich hlavným problémom bolo koncovka, na ktorú doplácajú už siedmy zápas v rade. „Na to doplácame už dlhšie. K hre nemám svojim zverencom čo vytknúť. Našim problémom je koncovka a nie je to iba v tomto zápase,“ uviedol tréner AS Ilja Stolica, ktorý bol so svojim tímom na začiatku ligy dokonca aj lídrom celej súťaže. Michalovčania čakali na svoju šancu, ktorá mohla prísť v samom závere. Matúš Marcin ale neoslávil tridsiate narodeniny víťazným gólom. „Určite som mal veľkú túžbu skórovať, keďže na zápas prišla aj viacpočetná rodina. S bodom sme ale vzhľadom na priebeh duelu spokojní,“ poznamenal michalovský útočník.

Spokojný bol aj tréner Straka. „Pre mňa mal tento zápas určitý náboj, keďže som Trenčín viedol v minulej sezóne. Musím povedať, že dobrý stav mužstva tam zostal. Tentoraz sme hrali proti špičkovému tímu, ktorý určite nepatrí tam, kde je teraz. Keď som videl ich posledný zápas s Banskou Bystricou, mohlo to byť úplne inak, ako prehra 2:4. Vyhrať mohli aj Trenčania. Neboli efektívni, rovnako ako u nás,“ poznamenal Straka a k zápasu štvrtého kola ešte dodal. „Bolo to o dvoch rozdielnych polčasoch. V prvom polčase nám súper ukázal svoju silu na lopte. Mali sme s tým veľké problémy. Cez prestávku sme si niečo povedali v kabíne a v druhom dejstve ukázali, že tím má svoju kvalitu. Dokázali sme eliminovať jeho silné stránky a bod berieme všetkými desiatimi. Verím, že naň nadviažeme v ďalších zápasoch.“ V tabuľke si Zemplínčania opäť pomohli. Na posledné Zlaté Moravce majú náskok trinástich bodov, na desiate Košice strácajú iba tri body. „Vnímame a sledujeme samozrejme aj výsledky našich súperov. Boli sme veľmi sklamaní po zápase v Skalici, ktorý sme mohli vyhrať. Košice zase vyhrali v Moravciach gólom z nadstaveného času a opäť nám bodovo ušli. Ideme ale krok za krokom. Sústredíme sa hlavne na seba a na to, aby sme bodovali v každom zápase. Musíme ale ísť do každého zápasu s pokorou.“ Najbližšie sa Michalovčania predstavia túto sobotu v Banskej Bystrici.

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza, foto: Róbert Andrejov)