Spod Urpína vezieme tri body!

2024-04-13 09:13:16

Hrdinom Michaloviec sa stal Gino van Kessel.

Skvelá séria michalovského MFK Zemplín pokračuje! Žlto-modrí natiahli sériu bez prehry už na sedem zápasov, keď tentoraz získali nesmierne cenné tri body v Banskej Bystrici. Pod Urpínom triumfovali v zápase 5. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o udržanie sa najtesnejším rozdielom 1:0, keď o ich víťazstve rozhodol päť minút pred koncom Gino van Kessel. Zemplínčania sa v tabuľke bodovo dotiahli na FC Košice a dokonca sa vďaka lepšiemu skóre dostali na desiate miesto.

Pod Urpínom sa v prvom polčase hral vyrovnaný futbal. Domáci síce mali viac loptu na svojich kopačkách, hostia však boli vpredu nebezpečnejší. Už v 2. minúte z priameho kopu mieril tesne vedľa ľavej žrde Žofčák a o štyri minúty neskôr Arevalo, ktorý prišiel do Michaloviec v zime práve z Banskej Bystrice, z dobrej pozície strieľal iba do náručia brankára Trnovského. V 19. minúte odcentroval z pravej strany Magda a hlavička Arevala išla tesne vedľa. Dukla si vypracovala sľubnú príležitosť v 25. minúte, keď zvnútra šestnástky pálil Záhumenský, avšak vysoko nad Frelihovu svätyňu. Vo zvyšnom priebehu prvého polčasu sa už nič vážnejšie na ihrisku neudialo, a tak išli tímy do kabín za bezgólového stavu.

Aj po prestávke boli aktívnejší domáci, no cez výborne brániacich hostí sa nevedeli presadiť. Michalovčania hrozili predovšetkým z rýchlych kontier a Banskobystričanov nepustili do žiadnej gólovej šance. V 47. minúte van Kesselova tečovaná strela zapadla tesne nad Trnovského brvno a vzápätí Niarchosovej hlavičke chýbali centimetre. Po hodine hry potiahol loptu po ľavom krídle van Kessel, ale svoj únik zakončil strelou nad bránu. V 82. minúte mal veľkú príležitosť na skórovanie Arevalo, takisto však nenamieril presne. Rozhodnutie prišlo v 85. minúte, kedy aktívny van Kessel z hranice šestnástky trafil presne k ľavej žrdi - 0:1. Zemplínčania si svoje vedenie bez problémov ustrážili a zabodovali naplno, pričom neinkasovali už piatykrát po sebe. Brankár Frelih natiahol sériu bez gólu už na 520 minút!

MFK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

Gól: 85. van Kessel

ŽK: 5. M. Hlinka - 26. D. Magda

Rozhodovali: Kráľovič - Ferenc, Roszbeck; 1083 divákov

MFK DUKLA: Mich. Trnovský - I. Mensah, Willwéber, Migaľa (46. Považanec) - Pišoja, Richtárech, M. Hlinka, Záhumenský (80. A. Hanes) - T. Slebodník (61. Marquinho), Rymarenko - Depetris (61. Veselovský)

MFK ZEMPLÍN: Frelih - D. Magda, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi - F. Vaško, Karasiuk - Arevalo (87. L. Jánošík), I. Žofčák (36. L. Šimko), van Kessel - Niarchos (87. M. Bednár)

Hlasy trénerov:

Mário Auxt (tréner Banskej Bystrice): „Z našej strany je veľké sklamanie. Mrzí ma hlavne to, že sme do zápasu nedali emóciu a nasadenie ako sme si predstavovali respektíve ako sme mali v predošlých stretnutiach. Nedokázali sme sa viac pobiť a dostať sa do šancí. Neboli sme dostatočne trpezliví a v mnohých situáciách sme boli zbrklí. Vypracovali sme si minimum príležitostí, pretože hostia v bloku pracovali veľmi trpezlivo. Hlavne v druhom polčase si vytvárali brejkové situácie, z ktorých hrozili. Toto bol základ toho, že z dnešného zápasu ideme ako porazení.“

František Straka (tréner Michaloviec): „Som nesmierne rád, že sme dokázali toto ťažké stretnutie proti veľmi nepríjemnému súperovi zvládnuť. Pred Banskou Bystricou sme mali obrovský rešpekt. Zápas sme zvládli hlavne po taktickej stránke. Dokázali sme zhustiť stred ihriska a vyrážať do rýchlych brejkov. Už v prvom polčase sme mali nejaké náznaky šancí, ale chlapcov som stále nabádal k tomu, aby boli zodpovední po taktickej stránke. Otázkou bolo iba to, či nejaký gól dáme alebo nie. Mali sme viaceré dobré situácie, ktoré sme mohli lepšie vyriešiť. Nakoniec prišla jedna akcia, ktorá zápas rozhodla. Domácich sme nepustili do žiadnej gólovej šance, to bol základ číslo jedna. Som hrdý na svoje mužstvo, že dokázalo takto odjazdiť tento zápas. Naše nadšenie je obrovské a toto víťazstvo si veľmi vážime.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 20. apríla o 18.00 hod.: Michalovce - Skalica (6. kolo nadstavby)

Piatok 26. apríla o 17.30 hod.: Michalovce - Banská Bystrica (7. kolo nadstavby)

Sobota 4. mája o 18.00 hod.: Trenčín - Michalovce (8. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov