Rezerva remizovala vo Veľkých Revištiach

2015-03-22 12:00:00

V zemplínskom derby viedla už dvojgólovým rozdielom, napokon si body s domácimi podelila po výsledku 2:2.

Premiérový jarný bod si na svoje konto pripísali v nedeľu popoludní hráči rezervného tímu MFK Zemplín Michalovce. Tí v súboji 18. kola tretej ligy skupiny Východ v prestížnom zemplínskom derby remizovali na ihrisku Veľkých Revíšť 2:2 (0:0).

Diváci, ktorí zavítali do futbalového stánku vo Veľkých Revištiach, si prišli na svoje, pretože oba mužstvá sa snažili hrať ofenzívne. Futbalovejším tímom boli hostia, ktorí podali veľmi dobrý výkon. V úvodnej štvrťhodine zahrávali dva priame kopy z dobrých pozícií, ale poradil si s nimi gólman Bréda. Potom žlto-modrí pohrozili Streňom, jeho strela však išla nad. Po polhodine hry mohlo udrieť na opačnej strane, keď sa o odrazenej lopte dostal domáci Lendiel a jeho strelu odvrátil z bránkovej čiary Sopata. V 36. minúte vystrelil nepresne Danko a vzápätí po centri Pakosha vo veľkej šanci Horňák hlavou poslal loptu tesne nad bránu. 

Z druhého polčasu ubehli iba dve minúty a Michalovčania sa mohli radovať z otváracieho gólu: po centri Lukáča z pravej strany sa strelou z prvej presadil Danko. Krátko nato po súboji Kokočáka s Devečkom v šestnástke nariadil rozhodca pokutový kop v prospech domáceho celku, ale Horňák z bieleho bodu nevyrovnal, pretože ho skvele vychytal Holienčin. Potom sa potvrdilo "nedáš-dostaneš", v 53. minúte skóroval Lukáč a bolo 0:2. Rezerva viedla zaslúžene, mala hru pod kontrolou a jej náskok sa snažil zvýšiť Leško, no vystrelil nepresne. Domáci potom zdvihli hlavy, po hodine hry Jacko uvoľnil Slinčáka a ten sa nemýlil - 1:2. V 67. minúte prišlo vyrovnanie, na roh Lendiela si najvyššie vyskočil Slinčák a nekompromisnou hlavičkou rozvlnil sieť. Misky váh na stranu hostí mohol opäť nakloniť v 72. minúte po rohu Leška Grič, avšak hlavou tesne minul, následne nebezpečnú strelu Horňáka zneškodnil Holienčin. V 81. minúte po centri Leška vo veľkej šanci netrafil bránu Lukáč a o dve minúty ešte väčšiu tutovku spálil Bavoľár, ktorý dlho váhal so zakončením, až domáca obrana loptu zblokovala na roh. Oba tímy chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, Kokočákovu parádnu strelu vyškriabal zo šibenice Holienčin a na opačnej strane Leškovu gólovú hlavičku z bránkovej čiary odhlavičkoval Dargaj...

TJ Veľké Revištia - MFK Zemplín Michalovce B 2:2 (0:0)

Góly: 60. a 67. Slinčák - 47. S. Danko, 53. R. Lukáč

ŽK: 64. M. Gomboš - 49. A. Devečka, 50. Grič

Rozhodoval: Gál - 300 divákov

TJ: Bréda - V. Kostovčík, Dargaj, Pakosh, M. Gomboš - L. Jacko, Shukal, Kokočák, Lendiel - Š. Horňák, Slinčák

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - D. Sopata, A. Devečka, Grič, Streňo - Havrila - J. Kiss (71. Vinc), S. Danko, A. Leško, R. Lukáč - Bavoľár

Tréner Tomáš Kozár: "Futbal sa divákom musel páčiť. Keďže máme úzke kádre U19 a A-mužstva, museli sme prísť až so šiestimi mladšími dorastencami. Bol to korektný zápas, hralo sa živelne, z jednej strany na druhú. Obe mužstvá chceli zvrátiť stretnutie, preto sa v strede vytvárali veľké diery. Chlapcom by som chcel poďakovať, ich nasadenie a prístup boli dobré, s tým som spokojný. Škoda, že sme stratili dvojgólové vedenie, nemali by sme to pustiť, ale stáva sa to aj skúsenejším mužstvám, naši hráči sú stále mladí."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 29. marca o 10.30 hod.: Michalovce B - Vyšné Opátske (19. kolo)

Nedeľa 5. apríla o 15.30 hod.: Giraltovce - Michalovce B (20. kolo)

Nedeľa 12. apríla o 10.30 hod.: Michalovce B - Spišská Nová Ves (21. kolo)