Verí, že nejaké góly si nechali aj na Poprad

2015-03-20 12:00:00

Michalovce zajtra nastúpia pod Tatrami, čaká ich tam prvý vážnejší jarný zápas.

Prakticky až súbojom v novučičkom Národnom tréningovom centre v Poprade sa pre michalovských futbalistov, ktorí sú po víkende už istým víťazom východnej skupiny druhej ligy, začne pravý boj o jarné majstrovské body. V úvodných dvoch kolách nastúpili proti súperom, ktorí do skupiny o postup s najväčšou pravdepodobnosťou nepostúpia (hoci košická Lokomotíva ešte živí teoretickú nádej), takže ani body s nimi si do nadstavby prenášať nebudú, ale zajtra im už o „niečo“ pôjde.

Vážnosť si uvedomujú

Žlto-modrí totiž nastúpia na pôde mužstva, ktorému aktuálne patrí šiesta priečka, a k spečateniu postupu do hornej „šestky“ im chýba len krôčik. Môžu si ho teoreticky vybojovať aj zajtra, ale Zemplínčania by im oslavy radi oddialili o týždeň. „Náš zajtrajší cieľ je jasný, chceme získať tri body. Je jedno, akým rozdielom vyhráme, hlavne nech zvíťazíme. Minulotýždňový triumf nad Moldavou nám dvihol sebavedomie, síce mohlo byť ešte vyššie, ak by sme strelili viac gólov, ale verím, že sme si nejaké presné zásahy nechali aj na Poprad,“ uviedol stredopoliar MFK Zemplín Jozef-Šimon Turík, ktorý doplnil, že v kabíne si uvedomujú vážnosť stretnutia pod tatranskými končiarmi. „Preto pevne dúfam, že k nemu pristúpime zodpovedne a domov sa budeme vracať s trojbodovým úlovkom,“ pokračoval 19-ročný tvorca hry a včerajší meninový oslávenec.

Kiež by sa to zopakovalo...

Popradčanom vstup do druhej polovice sezóny nevyšiel, lebo v úvodných dvoch dueloch nielenže nezabodovali, ale ani raz neskórovali. Možno to bolo aj tým, že im pre zranenie chýbal najlepší strelec východnej skupiny Lukáš Kubus, ktorý možno už proti lídrovi na trávnik vybehne. „Očakávam zajtra ťažký zápas, na nás sa každý chce vytiahnuť, určite príde aj dosť ľudí. Myslím si, že Poprad hru úplne neotvorí, skôr vyrukuje s vyčkávacou taktikou a bude vyrážať do protiútokov,“ prognózoval „Dodo“ Turík pred súbojom, ktorý sa mal pôvodne odohrať pod reflektormi o 17.30 hod., ale napokon jeho úvodný výkop presunuli na 15. hodinu. V prvom vzájomnom meraní síl na Zemplíne sa zrodilo víťazstvo Michaloviec 3:1. „Spomínam si, že už v 23. minúte sme vyhrávali rozdielom triedy a ja som otváral skóre už po niekoľkých sekundách hry. Kiež by tento scenár zopakoval,“ zaprial si rodák zo Sniny, ktorého pred pár dňami potešila „nominačka“ do slovenskej reprezentácie do 21 rokov na budúcotýždňový zraz, aj keď figuruje len medzi náhradníkmi. „Dodalo mi to väčšiu chuť a motiváciu do práce, veď do repre som sa ešte nikdy nedostal. Je to prvá pozvánka, hoci len ako náhradník, ale je to pekný úspech,“ povedal na záver. 

Zdroj: denník Korzár