Po prehre v Košiciach do baráže

2024-05-18 10:17:16

V nej sa stretneme s Petržalkou.

Rozhodujúci zápas sme nezvládli. Michalovskí futbalisti prehrali v záverečnom súboji nadstavby - v 10. kole Niké ligy v skupine o udržanie sa - v Košickej futbalovej aréne s domácim FC Košice 0:2 a putujú do baráže, keďže v konečnej tabuľke obsadili predposlednú jedenástu priečku, o ktorej pri rovnosti bodov práve s Košicami rozhodla horšia bilancia vzájomných zápasov. V baráži narazia na druhý najlepší celok II. ligy FC Petržalka, prvý duel sa bude hrať už v utorok na Tehelnom poli v Bratislave, odveta je na programe budúcu sobotu.

Úvod dôležitého východniarskeho derby, ktoré sa hralo vo výbornej atmosfére, bol opatrný. Prvý strelecký pokus vyslali hostia v 11. minúte, Bahiho pokus však mieril vedľa. V ďalších minútach boli o niečo aktívnejší domáci a v 17. minúte sa dostali do vedenia, keď Obounet posunul loptu Gallovičovi, ktorý strelou do vzdialenejšieho horného rohu Frelihovej brány otvoril skóre - 1:0. V 24. minúte mal po Jánošíkovej prihrávke šancu Marcin, z prvej však pálil vysoko nad. Tri minúty pred naplnením úvodného dejstva hry prišla najväčšia príležitosť Zemplínčanov: V tutovke sa ocitol Arevalo, ktorého o gól obral Gorosito vykopnutím lopty z bránkovej čiary.

Po obrátke Michalovčania zvýšili aktivitu, hneď v 48. minúte to skúšal Vaško, ale jeho strela išla mimo brány Figueireda. O šesť minút neskôr spálil ďalšiu čistú šancu Arevalo, po Bahiho centri hlavičkoval zblízka nad brvno. V 67. minúte sa k strele spoza šestnástky odhodlal striedajúci Niarchos, po jemnom teči skončila lopta tesne nad. Vzápätí po rohu hlavičkoval vedľa Volanakis a hneď na to mieril Marcin z uhla do bočnej siete. Štvrťhodinu pred koncom vypálil z 20 metrov Volanakis a Figueiredo jeho pokus vytláčal iba očami. V 81. minúte udreli domáci aj po druhýkrát, po štandardke Davisa upratal loptu do siete Innocenti - 2:0. Na výsledku potom už nič nezmenila ani strela Danka, ktorá išla vedľa.

FC Košice - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 17. Gallovič, 81. Innocenti

ŽK: 32. Greššák, 35. M. Faško, 64. Davis, 87. Obounet, 90+. Innocenti - 45+. Arevalo, 83. Niarchos, 86. Volanakis

Rozhodovali: Očenáš - Jekkel, Ferenc; 6126 divákov

FC: Figueiredo - Fabiš, Gorosito, Davis - Golikov (77. Jonec), Greššák (43. Mizerák), Gallovič, Petrák (55. Innocenti) - Medved, M. Faško (77. M. Sovič), Obounet (55. Jones)

MFK ZEMPLÍN: Frelih - D. Magda, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi (79. Adekunle) - F. Vaško - L. Jánošík (59. van Kessel), I. Žofčák (69. S. Danko), Zubairu (79. Marjanovič), M. Marcin - Arevalo (59. Niarchos)

Hlasy trénerov:

Gergely Geri (tréner FC Košice): „Som veľmi šťastný, že sme tento zápas zvládli. Mali sme určité problémy, keďže nám pred zápasom vypadol Dominik Kružliak, ale povedali sme si, že tí hráči, ktorí pôjdu na ihrisko, musia splniť zápasový plán. To sme aj do bodky splnili. Chceli sme na súpera vybehnúť vo vyššom tempe, dali sme gól, ale v druhom polčase už mali Michalovce územnú prevahu. Chválabohu, vyšli nám striedania, ktorými sme to oživili. Potom sme v správnom momente dali druhý gól. Tento zápas sme vyhrali hlavne emočne. Keby sme nedali prvý gól, možno by to vyzeralo ináč, ale teraz sme šťastní, že sme to zvládli.“

František Straka (tréner Michaloviec): „Chcem športovo pogratulovať Košiciam, že zvládli toto stretnutie. Som sklamaný, pretože sme sem išli sebavedomí po domácom zápase nad Zlatými Moravcami, v ktorom sme hrali veľmi dobre. Videli sme duel, ktorý bol kvalitatívne veľmi dobrý. Bohužiaľ, v prvom polčase sme urobili na ľavej strane veľkú taktickú chybu a inkasovali sme gól, ktorý nás dosť zložil. Následne sme nepremenili šance. V druhom polčase sme mali zápas pod kontrolou, ale opäť sme nedali šance. Dnešný zápas nevyhralo kvalitatívne lepšie mužstvo, ale to, ktoré bolo efektívnejšie a v správnom momente skórovalo. Košice preto vyhrali zaslúžene. Mrzí ma, že sme to nezvládli a musíme ísť do baráže. Potrebujeme sa teraz dať dokopy hlavne po psychickej stránke. Hráme už v utorok, nečaká nás ľahký zápas, ale verím, že baráž zvládneme.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 21. mája o 17.30 hod.: Petržalka - Michalovce (1. zápas baráže)

Sobota 25. mája o 16.30 hod.: Michalovce - Petržalka (odveta baráže)

Foto: Róbert Andrejov