Moldave nad Bodvou sme nedali žiadnu šancu

2015-03-14 12:00:00

Po jednoznačnom priebehu triumfovali Michalovčania nad tímom od Bodvy hladko 4:0 a definitívne skončia po základnej časti prví.

Jarná domáca premiéra sa michalovskému A-mužstvu vydarila. V súboji 20. kola východnej skupiny DOXXbet ligy na vlastnom trávniku nedali hráči MFK Zemplín žiadnu šancu Moldave nad Bodvou, ktorú zdolali presvedčivo 4:0 (2:0). Žlto-modrí týmto triumfom spečatili svoje víťazstvo v druholigovej skupine Východ, pretože dve kolá pred koncom základnej časti majú pred druhým Zvolenom až 10-bodový náskok.

Súper od Bodvy mal pred zápasom čo robiť, aby sa mu podarilo vyskladať aspoň základnú zostavu. Pricestoval len so štrnástimi hráčmi, aj to sa mu jeden ešte pred úvodným hvizdom zranil. Zostali tak trinásti, medzi ktorými boli aj dvaja štyridsiatnici... Michalovčania sa do súpera pustili s vervou a už v 4. minúte sa radovali z úvodného gólu, keď prihrávku od Koscelníka usmernil do siete Montero. O päť minút nato zvýšil domáce vedenie Podhorin, ktorý sa presadil hlavou po priamom kope Bayóna - 2:0. V 22. minúte sa po peknej akcii objavil sám pred brankárom hostí Pellom Regáli, ale opečiatkoval iba pravú žrď brány, o pár sekúnd nato moldavský gólman vyrazil Koscelníkovu bombu. Hostia sa na michalovskú polovicu ihriska dostávali len sporadicky, avšak v 25. minúte mohli skórovať, keď po prihrávke agilného Mensaha sa do čistej šance dostal Kalugin, ale Kira výborne zasiahol. "Šturmovci" mali veľkú prevahu, ale do prestávky už do čierneho netrafili.


Hneď po zmene strán striedajúci Hamuľak po Koscelníkovej prihrávke prestrelil bránu a krátko nato Bayón z priameho kopu namieril vedľa. V 57. minúte Dzvonka nedovolene zastavil vo vlastnej šestnástke Regáliho a z nariadeného pokutového kopu sa Bayón nemýlil - 3:0. O pár minút neskôr to po rohu skúšal hlavou Perez, ale lopta išla nad. V 67. minúte Hamuľak z ťažkej pozície len tesne minul bránu a Koscelník po peknej kombinačnej akcii vystrelil len do stredu brány, kde bol pripravený Pella. Hostia len čakali na záverečný hvizd, aby inkasovali čo najmenej, ďalší domáci gól mohol pridať Montero, avšak brankár jeho štipľavú strelu vyrazil. V 79. minúte tvrdo vypálil Danko, lopta Pellovi vypadla, ale pred dobiedzajúcim Hamuľakom ju stihol skrotiť. Gólovú bodku za stretnutím dal v 87. minúte Koscelník, ktorý v páde poslal loptu za moldavským gólmanom - 4:0.


MFK Zemplín Michalovce - FK Bodva Moldava nad Bodvou 4:0 (2:0)

Góly: 4. Montero, 9. Podhorin, 57. Bayón (11 m), 87. M. Koscelník

ŽK: 14. Martin Lukáč (Moldava nad Bodvou)

Rozhodoval: Straka - 865 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Turík (68. S. Danko) - M. Regáli (78. Streňo), Bayón, Montero, M. Koscelník - A. Leško (46. M. Hamuľak)

FK BODVA: Pella - Martin Lukáč, Rudiuk, Chukwuebuka, Dzvonka - S. Dzurik, A. Ribár, D. Ribár, Czingely - Mensah, Kalugin

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 21. marca o 17.30 hod.: Poprad - Michalovce (21. kolo)

Sobota 28. marca o 15.00 hod.: Michalovce - Dolný Kubín (22. kolo)