Do novej sezóny s novým vedením

2024-07-26 14:01:43

Generálnym riaditeľom klubu sa stal Ivan Gondor.

MFK Zemplín Michalovce vstúpi do nového súťažného ročníka so zmenami nielen na trénerských postoch či v hráčskom kádri, ale aj v štruktúrach klubu. Na štvrtkovej predsezónnej tlačovej konferencii primátor Miroslav Dufinec prezradil, že mesto sa stáva stopercentným akcionárom klubu a jeho chod zverilo do rúk Ivana Gondora, nového generálneho manažéra MFK Zemplín.

Po dlhom období tak končí v michalovskom klube hlavný partner Scorp, spol. s r.o., ktorý bol pri futbale od sezóny 2005/06, teda takmer dve desaťročia. Za jeho éry sa vybudovala špičková akadémia, zrekonštruoval štadión a seniorský tím postúpil do prvej ligy. „Na úvod by som sa chcel akcionárom a manažérom spoločnosti Scorp poďakovať za všetky tie roky, ktoré v michalovskom klube odviedli. Majú veľkú zásluhu na tom, kde sa michalovský futbal aktuálne nachádza, a to v najvyššej súťaži. Do klubu prichádzame s cieľom nadviazať na to dobré, čo tu bolo, a chceme ho posunúť na vyššiu úroveň. Jeho financovanie je nateraz zabezpečené a žiadne ekonomické problémy nehrozia. Na túto ťažkú, ale zaujímavú prácu sa všetci tešíme,“ rozhovoril sa generálny manažér Ivan Gondor.

Napriek neistote, ktorá z dôvodu nejasnej budúcnosti klubu panovala počas letnej prípravy, sú Michalovčania pripravení na vstup do súťaže. „Nikoho nepodceňujeme a ani pred nikým nemáme strach, ale rešpekt máme k všetkým súperom. Filozofia, s ktorou prichádzame do klubu, je taká, že chceme byť regionálnym klubom. Tak ako tomu bolo v minulosti. Chceme budovať klub na vlastných odchovancoch, ktorých si vychováme v našej akadémii. Aj preto sme vložili dôveru do rúk trénera Antona Šoltisa, ktorý michalovský klub veľmi dobre pozná,“ pokračoval Ivan Gondor, ktorý doplnil, že s Antonom Šoltisom sa dohodli na dvojročnej spolupráci.