Hráči A-mužstva besedovali so školákmi

2015-03-12 12:00:00

Počas tohto týždňa navštívili štyri základné školy, žiaci sa ich mohli pýtať, čo len chceli, na oplátku dostali podpísané kartičky.

V týchto dňoch začali hráči a realizačný tím druholigového A-mužstva MFK Zemplín Michalovce spolupracovať so základnými školami na území mesta za účelom pritiahnuť na futbalový štadión žiakov spolu s rodinnými príslušníkmi či známymi. V utorok navštívili prvé tri školy (I. ZŠ na ulici T. J. Moussona, III. ZŠ na ulici Moskovskej a VIII. ZŠ na ulici Kpt. Nálepku), na ktorých skupinky členov tímu MFK Zemplín (traja hráči + člen realizačného tímu) absolvovali besedy so žiakmi. Vo štvrtok ďalšia časť mužstva potešila deti na VI. ZŠ na Okružnej ulici, v ktorej aj sídlia športové triedy so zameraním na futbal. My sme boli spolu s členmi tímu boli na "trojke" (Šturma, Iľko, Morlacchi, Regáli, Gallo) a "šestke" (Šturma, Perez, Turík, Bayón, Sokoli). Besedy trvali približne polhodiny, tréner celku František Šturma žiakom predstavil michalovský klub, "pochválil" sa im súčasným postavením v tabuľke, no predovšetkým ich oboznámil so súťažou, ktorá bude prebiehať počas celej jari a ktorej hlavnou výhrou pre najlepšíe fandiacu školu na zápasoch mužov bude priateľký súboj s vybranými žiakmi na hlavnom ihrisku proti hráčom A-tímu MFK Zemplín. Školám bolo rozdaných niekoľko desiatok vstupeniek na domáce druholigové stretnutia a prichystané boli aj podpísané kartičky či plagáty mužstva. Žiaci dostali priestor aj na otázky, ktoré mohli adresovať trénerom či hráčom tímu. Veľkou "atrakciou" boli predovšetkým španielski legionári, ktorých sa školáci najčastejšie vypytovali, takže nechýbalo množstvo úsmevných situácií.

Besedy so žiakmi základných škôl by mali pokračovať aj na budúci týždeň, futbalisti majú v pláne navštíviť zvyšné štyri školy - II. ZŠ na ulici J. Švermu, IV. ZŠ na ulici Komenského, V. ZŠ na ulici Školskej a VII. ZŠ na ulici Krymskej.

Zo spomínaných dvoch škôl - "trojky" a "šestky" - prinášame aj menšiu fotogalériu.