Prekvapujúce zakopnutie michalovského lídra

2015-03-10 12:00:00

Zemplínčania zaostali za očakávaním, košická Lokomotíva ich predčila v bojovnosti.

Úvodné jarné zápasy v DOXXbet lige vo východnej aj západnej skupine priniesli viaceré prekvapujúce výsledky. Nečakané rezultáty sa zrodili aj v súbojoch lídrov tabuliek Michaloviec aj Skalice. Obaja zaknihovali navlas rovnaké výsledky 0:1, dokonca o ich prehrách rozhodli zhodne pokutové kopy, aj keď v michalovskom prípade prišiel gól až po dorážke. MFK Zemplín utrpel tretiu porážku v súťaži na ihrisku Lokomotívy Košice, ktorej hráči mali väčšiu chuť a túžbu po víťazstve.

Nedôrazní v súbojoch

Michalovčania v prvom jarnom vystúpení sklamali, ich výkon mal ďaleko od tých, ktoré predvádzali v jesennej časti. „Očakával som aj ja lepší zápas z našej strany. Neviem, či sme súpera podcenili alebo sme sa my hráči na neho nedostatočne pripravili. Košičania neboli nejako výrazne dobrý, iba bol dôraznejší v súbojoch, ktoré sme prehrávali. Na toto sme asi doplatili. Všetko vyvrcholilo penaltou v druhom polčase,“ povedal na margo duelu v Družstevnej pri Hornáde ľavý obranca žlto-modrých Erik Streňo, ktorý rozhodujúci moment zápasu videl nasledovne: „Podľa môjho názoru penalta nemala byť. Oliver Podhorin zostal stáť a hrať na neho vyletel. Iné by bolo, ak by šiel do protipohybu. Ale už to nezmeníme, rozhodca to takto odpískal. Matúš Kira však pokutový kop fantasticky chytil, ale odrazenú loptu sme podcenili, pustili sme hráča k dorážke a boli sme zato potrestaní.“

Chýbala bojovnosť

Niektorí michalovskí hráči sa v nedeľu ešte akoby nestihli zobudiť zo zimného „spánku“, výkon lídra pelotónu bol veľmi profesorský. „Chýbala aj bojovnosť, pokoj na kopačkách. Snažili sme sa všetko robiť rýchlo, nehrali sme to, čo v jeseni, absentovali akcie po krajoch,“ pokračoval Erik Streňo, ktorý si nemyslí, že táto prehra zanechá na mužstve nejaké výrazné stopy. „Je za nami len prvý zápas jari, čaká nás ešte množstvo ďalších.“ Všetci v žlto-modrom tábore si vstup do druhej časti sezóny predstavovali inak. „Už to však teraz nezmeníme. Musíme sa pripraviť na nasledujúce stretnutie, ktoré odohráme v sobotu pred vlastnými fanúšikmi proti Moldave nad Bodvou. Musíme sa vrátiť k tej hre, akú sme predvádzali predtým. S Moldavčanmi sa jednoznačne budeme chcieť revanšovať,“ dodal na záver debaty E. Streňo, rodák z Vranova nad Topľou, ktorý je v MFK Zemplín na hosťovaní z Bardejova.

Zdroj: denník Korzár