Novým mužom v kádri je Ikoba

2024-09-09 11:18:26

Do MFK Zemplín prichádza z Portugalska.

Americký útočník Eduvie Ikoba sa stal novou posilou MFK Zemplín Michalovce. Takmer dvojmetrový zakončovateľ prichádza k Laborcu na hosťovanie do konca júna budúceho roka z portugalského klubu Académico Viseu FC.

Eduvie Marho Ikoba sa narodil 26. októbra 1997 v Bettendorfe, v americkom štáte Iowa. Ide o urasteného hrotového útočníka, jeho miery sú 192 cm a 101 kg. Futbalovo vyrastal v klube Dartmouth Big Green. V januári 2019 si ho na MLS SuperDraft vybral FC Dallas, za ktorý však nikdy nenastúpil. O pol roka neskôr odišiel do Európy, keď prestúpil do maďarského tímu Zalaegerszeg TE. V lete 2020 zamieril do AS Trenčín, kde počas dvoch rokov v 46 zápasoch strelil 9 gólov. Potom sa vrátil do Zalaegerszegu, tam za jednu sezónu nastrieľal 11 gólov. V uplynulom ročníku bol hráčom portugalského Académica Viseu FC, avšak jarnú časť strávil v juhokórejskom Seoul E-Land FC.

"Mojou túžbou bolo vrátiť sa do prvoligového európskeho futbalu. Slovenskú súťaž poznám, takisto aj niektorých michalovských hráčov a trénerov, takže z príchodu do klubu mám pozitívny pocit. Chcem pomôcť tímu zlepšiť sa a vyhrať čo najviac zápasov. Zo svojho predošlého pôsobenia na Slovensku viem, že tunajšia prvá liga je dosť náročná. Mám na túto krajinu príjemné spomienky," povedal na úvod 26-ročný Eduvie Ikoba, ktorý by si mal premiéru v drese MFK Zemplín odkrútiť už túto sobotu doma proti Trenčínu, teda proti klubu, kde nie tak dávno pôsobil. "Nikdy som ešte nenastúpil proti mužstvu, v ktorom som predtým hrával. Neviem teda, čo mám očakávať. Zápas s Trenčínom však budem vnímať ako každý iný a budem sa snažiť zvíťaziť!"

Foto: Róbert Andrejov