V jarnej premiére starší dorastenci remizovali

2015-03-07 12:00:00

Na domácom ihrisku si body podelili s Nitrou, Michalovčania v závere nevyužili dve stopercentné šance.

V sobotu popoludní vstúpili do jarnej časti Dôvera I. ligy U19 starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. Na vlastnej umelej tráve privítali Nitru, ktorá zimovala na štvrtej priečke (Michalovčania na desiatej), ale na jej pôde v jeseni zverenci trénera Alberta Rusnáka dokázali zabodovať naplno. Doma už takí úspešní neboli, pretože s tímom spod Zobora len remizovali 0:0.

Zemplínčania mali počas celého stretnutia prevahu, avšak veľa gólových šancí si vypracovať nedokázali. A keď aj nejaká prišla, v nitrianskej sieti lopta neskončila. Úvodný pokus Andrejka z 9. minúty brankár bez problémov zneškodnil, defenzíva hostí si poradila aj s viacerými rohovými kopmi domácich. Krátko po zmene strán po akcii s Vajsom zakončoval Fedyna, jeho pokus zblízka tečoval Bavoľár, ale lopta skončila tesne nad bránou. V závere MFK Zemplín stupňoval tlak a v 74. minúte sa do obrovskej šance dostal Grič, keď už bol aj brankár prekonaný, no lopta o milimetre minula pravú žrď. Hrdinom zápasu sa mohol stať Andrejko: v 88. minúte po centri Straku však skončila jeho hlavička len na brvne...


MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 0:0

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - M. Kolesár, A. Kuľha, M. Janočko, Mikovčík (64. J. Straka) - Grič - J. Andrejko, Ilinjo, Fedyna (67. M. Bednár), Vajs - Bavoľár (64. Bellás)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 14. marca o 13.00 hod.: Trnava - Michalovce (15. kolo)

Sobota 21. marca o 11.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (16. kolo)

Piatok 27. marca o 15.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (17. kolo)