Marcin: Nemôžeme toľko inkasovať

2024-10-04 15:46:36

MFK Zemplín čaká v Banskej Bystrici šesťbodový zápas.

Po dvoch týždňoch pocestujú futbalisti MFK Zemplín Michalovce opäť na stredné Slovensko. V nedeľu, v rámci 10. kola Niké ligy, sa predstavia na trávniku Banskej Bystrice. Posledné vystúpenie na Horehroní im nevyšlo, keď v Podbrezovej prehrali 1:4. Teraz sa už nechcú vracať s prázdnymi rukami.

Na Štavničkách to bude pre oba tímy dôležitý súboj. Obaja majú rovnaký počet bodov, dokonca aj rovnakú zápasovú bilanciu – jednu výhru, štyri remízy a štyri prehry. Výsledkovo sa im v ostatnom období nedarí, Dukla prehrala tri predošlé stretnutia, Zemplín dve. „Bude to zápas, v ktorom jeden môže druhému bodovo odskočiť. Bystričania budú motivovaní o to viac, že pred vlastnými fanúšikmi už dlho nevyhrali a budú to chcieť zmeniť. Motivácia je však aj na našej strane. V posledných zápasoch nehráme zle, ale body nám unikajú. Dúfam, že v nedeľu sa to zlomí a výsledkovo sa naštartujeme,“ vyslovil prianie michalovský krídelník Matúš Marcin.

Žlto-modrí odohrali vyrovnané partie v Podbrezovej aj doma s majstrovským Slovanom Bratislava, avšak po zápasoch im ostali iba oči pre plač. V týchto dueloch inkasovali po štyri góly, no treba dodať, že súperi im strelili po dva góly až v čase, keď dohrávali bez vylúčeného stopéra. V Podbrezovej putoval predčasne pod sprchy Tornike Dzotsenidze, so Slovanom Martin Bednár. „Na začiatku sezóny sme nedávali góly a ľudia sa nad tým pohoršovali. Teraz je to naopak, góly strieľame, ale aj ich dostávame. Osem gólov za dva zápasy je určite veľa. Keď chceme zápasy zvládať, tak nemôžeme toľko inkasovať,“ uviedol skúsený 30-ročný futbalista.

Prešovský odchovanec v nedeľu zavíta na štadión, ktorý dôverne pozná. Za Banskú Bystricu hrával na jeseň 2013, keď tam bol na polročnom hosťovaní z Jihlavy. „Zažil som tam veľmi príjemné obdobie a vždy sa tam veľmi rád vraciam. Hoci je to už jedenásť rokov dozadu, tak spomienky mi ostali. Tvorili sme výbornú partiu a hralo sa mi tam veľmi dobre,“ povedal Matúš Marcin.

Stretnutia proti Dukle podľa jeho slov vôbec nevníma špeciálne. Avšak strelecky sa mu proti nej darí, veď od návratu Stredoslovákov do najvyššej súťaže pred dvoma rokmi im nasúkal už tri góly. „V lige mám súperov, ktorí mi sedia viac alebo menej. Banská Bystrica je jedno z tých mužstiev, proti ktorým mám dobrú bilanciu. Bodaj by sa mi podarilo skórovať aj teraz v nedeľu a ešte lepšie by to bolo, kedy môj gól mal trojbodovú príchuť,“ s úsmevom zakončil Matúš Marcin.

Zemplínčania majú na predošlé dve stretnutia proti Banskej Bystrici príjemné spomienky. V minulej sezóne v nadstavbovej časti nad Duklou dvakrát vyhrali. Najprv pod Urpínom 1:0 (gól: van Kessel) a potom aj doma 2:0 (Marcin, Bahi). 

Posledný zápas na pôde Banskej Bystrice:

5. kolo nadstavby I. ligy 2023/24, 13. 4. 2024:

MFK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)
Gól: 85. van Kessel
ŽK: 5. M. Hlinka - 26. D. Magda
Rozhodovali: Kráľovič - Ferenc, Roszbeck; 1083 divákov
MFK DUKLA: Mich. Trnovský - I. Mensah, Willwéber, Migaľa (46. Považanec) - Pišoja, Richtárech, M. Hlinka, Záhumenský (80. A. Hanes) - T. Slebodník (61. Marquinho), Rymarenko - Depetris (61. Veselovský). Tréner M. Auxt
MFK ZEMPLÍN: Frelih - D. Magda, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi - F. Vaško, Karasiuk - Arevalo (87. L. Jánošík), I. Žofčák (36. L. Šimko), van Kessel - Niarchos (87. M. Bednár). Tréner F. Straka