Hladká prehra na pôde prvoligového Ružomberka

2015-01-31 12:00:00

Michalovčania u fortunaligistu utrpeli debakel 1:5, jediný gól MFK Zemplín zaznamenal Exružomberčan Tomáš Chovanec.

Futbalisti druholigového A-mužstva MFK Zemplín Michalovce majú za sebou štvrtý prípravný duel. A ten sa im vydaril najmenej, keď na ihrisku prvoligového Ružomberka prehrali hladko 1:5 (1:3) a utrpeli tak prvú porážku v prebiehajúcej zimnej príprave.

Od začiatku sa hral obojstranne útočný futbal, hra sa prelievala z jednej strany na druhú a do prvej vážnejšej šance sa dostali hostia, keď z pravej strany dostal dobrú prihrávku do pokutového územia Chovanec, ale loptu zle trafil a medzi tri žrde nenamieril. Pár minút pred uplynutím polhodiny hry sa už skóre menilo: po Zošákovom centri z pravej strany hlavou prekonal Maceja Vavrík a bolo 1:0. Domácich gól nabudil, na chvíľu druholigistu zatlačili, ale Michalovčania nápor MFK prečkali a dokonca sa im podarilo vsietiť vyrovnávajúci gól. O ten sa postaral ružomberský odchovanec Chovanec, ktorý zoči-voči Seneckému nezaváhal - 1:1. Záverečné minúty vyrovnaného úvodného dejstva však hosťom nevyšli, keď inkasovali dva rýchle góly. Najprv prestrelil Maceja Vavrík, ktorý zaznamenal druhý gól v zápase, a následne z priameho kopu trafil parádne do šibenice Sapara - 3:1.

Liptákom vyšiel aj vstup do druhého polčasu, ktorý odštartovali aktívne a odmenou im bol presný zásah striedajúceho Turčáka, ktorý zvýšil už na rozdiel troch gólov. Hneď nato mohol ten istý hráč zaznamenať ďalší gól, avšak žlto-modrých podržal český brankár Macej. Domáci potom mierne poľavili, čo sa snažili využiť na skórovanie Michalovce. Po hodine hry sa pokúšal znížiť hrozivý rozdiel v skóre Kunca, ktorého krížna strela išla tesne vedľa, a neuspel ani Leško, ktorého dobrá strela bola zblokovaná na rohový kop. V 70. minúte sa o slovo opäť prihlásil fortunaligista, Gerecovu nebezpečnú prihrávku do šestnástky však neusmernil do brány žiadny z jeho spoluhráčov. V záverečnej 15-minútovke duelu sa hra viac upokojila, odohrávala sa väčšinou medzi šestnástkami, no Ružomberku sa predsa len ešte podarilo raz prekonať Maceja, keď po Bartošovej prihrávke poslal loptu bez problémov do odkrytej časti brány Gerec a upravil tak skóre zápasu na konečných 5:1.

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 5:1 (3:1)

Góly: 26. a 43. J. Vavrík, 44. Sapara, 50. Turčák, 86. Gerec - 38. T. Chovanec

MFK: Senecký (46. Lešňovský, 70. Šavol) – Boszorád (46. L. Lupták), Rosa (46. Ondrek), D. Kružliak (46. Práznovský), Daghbashyan (46. A. Lovás) – J. Vavrík (46. Gerát), M. Nagy (46. R. Bartoš) – Zošák (46. Turčák), Sapara (46. L. Janič), Mário Almaský (46. Ferenčík) – P. Masaryk (46. Gerec)

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Perez (46. Caballero), Michal Gallo (61. Grič), Podhorin, Muziciuc (58. Šimčák) - Morlacchi - M. Koscelník, Bayón (46. D. Kunca), A. Leško, Montero - T. Chovanec (46. M. Hamuľak)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú zverenci kormidelníka Františka Šturmu v sobotu 7. februára o 12. hodine na domácej pôde proti Partizánu Bardejov.