S prvoligovými Košicami sme sa rozišli zmierlivo

2015-01-24 12:00:00

V kvalitnom stretnutí sa zrodila remíza 1:1, za michalovský celok vyrovnával v úvode druhého polčasu Jozef-Šimon Turík.

Nerozhodný výsledok sa zrodil v druhom prípravnom stretnutí michalovských futbalistov, ktorí na vlastnej umelej tráve hostili prvoligový celok MFK Košice. Konečným rezultátom úrovňou veľmi dobrého zápasu bola remíza 1:1 (0:1), ktorá je vzhľadom na priebeh duelu spravodlivá.

Kvalitný súper aj napriek chladnému počasiu prilákal peknú divácku návštevu. Diváci, ktorí sa prišli pozrieť na súboj medzi vedúcim tímom východnej skupiny DOXXbet ligy a siedmym celkom Fortuna ligy, videli zásluhou oboch mužstvo solídne futbalové predstavenie. Prvý strelecký pokus patril domácemu Streňovi, ktorý z približne 30 metrov vystrelil vedľa pravej žrde Stijakovičovej brány. Po dvadsiatich minútach hry zahrával priamy kop z pravej strany Bayón, Streňo však hlavou na loptu nedočiahol. V 28. minúte zahrmelo na opačnej strane: po centri Huka z prava Haskič hlavou otvoril skóre duelu - 0:1. Vzápätí strelec gólu prihral pred bránu Pavúkovi, ktorý však v čistej šanci Kirovu bránu netrafil. Hneď nato na opačnej strane po centri Streňa Bayónovu hlavičku zneškodnil Stijakovič.


Úvod do druhého polčasu vyšiel lepšie Zemplínčanom, ktorým sa už v 51. minúte podarilo vyrovnať. Zblízka sa presadil striedajúci Turík a bolo 1:1. O štyri minúty nato tvrdo vypálil Perez, ale košický gólman bol pozorný. Po hodine hry zahrali domáci zásluhou Muziciuca a Danka dva nebezpečné rohové kopy, z ktorých však nezapršalo. Dobrý futbal v solídnom tempe pokračoval aj v ďalšom priebehu zápasu, hoci tréneri prestriedali. V 85. minúte mohol rozhodnúť o víťazstve druholigistu Chovanec, ktorý však po peknej Kuncovej akcii a následnej prihrávke krížne vystrelil len tesne vedľa.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Košice 1:1 (0:1)

Góly: 51. Turík - 28. Haskič

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez (60. M. Koscelník), Michal Gallo (46. Caballero), Podhorin, Streňo (60. Šimčák) - Morlacchi - D. Kunca, Bayón (46. S. Danko), A. Leško (46. Turík), M. Regáli (46. Muziciuc) - M. Hamuľak (46. T. Chovanec)

MFK: Stijakovič - Ostojič, Kavka, Ndiaye (57. Jonec), Hirjak - T. Huk, Vancák - M. Viazanko (57. Gáll), Pačinda, F. Pavúk (70. Šinglár) - Haskič

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania vo štvrtok 29. januára o 11. hodine na ihrisku prešovského Tatrana.