Po vyše šiestich mesiacoch domáce víťazstvo

2016-04-30 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA. Michalovce spasil Dominik Kunca, ktorý v 92. minúte rozhodol o najtesnejšom víťazstve nováčika v pomere 2:1.

Nesmierne tri body v boji o záchranu získali v sobotu večer futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí v domácom prostredí v zápase 30. kola Fortuna ligy zdolali súpera zo Senice najtesnejším rozdielom 2:1 (1:0), keď rozhodujúci gól vsietil v nadstavenom čase Dominik Kunca.

Súboj mužstiev z dolnej polovice tabuľky priniesol bojovný futbal. Od začiatku boli aktívnejší domáci hráči, ale vzruchu pred bránami bolo málo. Prvýkrát michalovské tribúny zahučali v 13. minúte, kedy nie veľmi vydarená strela Koscelníka skončila na ľavej žrdi Šullovej brány. O päť minút nato však už pri Laborci vytriskol gejzír radosti. Grič prihral Koscelníkovi, ktorého pred šestnástkou hostia faulovali, domáci dostali výhodu a Serečin krížnou strelou k žrdi otvoril skóre - 1:0. Potom si dlhé minúty ani jedno z mužstiev nevypracovalo žiadnu gólovú šancu, až v úplnom závere polčasu Koscelníkovu strelu chytil Šulla.


Aj po zmene strán mali viac z hry Michalovčania, ale tesne pred uplynutím hodiny hry mohli udrieť Záhoráci, keď Exmichalovčan Dolný vyslal ľavačkou na Kelemena poriadne štipľavú strelu, ale domáci gólman ju vyrazil. Bojovný futbal pokračoval aj naďalej a hostia cítili šancu na vyrovnanie. V 80. minúte striedajúci Lukič mohol positiť domáce vedenie, ale tvrdou strelou z priameho kopu iba vyprášil Šullove rukavice. O dve minúty neskôr zahrával senický Leško rohový kop a žolík Almási hlavou vyrovnal - 1:1. Keď sa už zdalo, že aj do tretice sa bude opakovať scenár z predošlých domácich duelov žlto-modrých, v nadstavenom čase poslal Kelemen dlhú loptu do hosťujúcej šestnástky, ktorá nedokázala loptu odvrátiť do bezpečia a Kunca na dvakrát spasil Michalovce - 2:1!!!


MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 2:1 (1:0)

Góly: 18. F. Serečin, 90+. D. Kunca - 82. Almási

ŽK: 52. Krč, 55. D. Leško, 60. Hromada, 72. Mehremič, 80. P. Pavlík (všetci Senica)

Rozhodovali: Pavlík - Brendza, Roszbeck, 2865 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Podhorin, Morlacchi, Šimčák - T. Sedlák, Grič - F. Serečin, S. Danko (73. Lukič), M. Koscelník - M. Hamuľak (62. D. Kunca)

FK: Šulla - P. Pavlík, R. Pillár, Mehremič - Šmehyl, Hušek, Morong, Hromada (66. Klec), Krč (83. Kontár) - J. Dolný (75. Almási), D. Leško

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 7. apríla o 19.00 hod.: Trnava - Michalovce (31. kolo)

Piatok 13. mája o 20.30 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (32. kolo)

Piatok 20. mája o 20.30 hod.: Michalovce - Žilina (33. kolo)