Starší dorastenci s Podbrezovou zmierlivo

2016-04-30 12:00:00

Michalovčania neudržali jednogólový polčasový náskok, ich jediný presný zásah zaznamenal Peter Kolesár.

Už šesť zápasov neokúsili chuť víťazstva prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. V sobotu krátko popoludní na svojej umelej tráve v súboji 21. kola Dôvera I. ligy iba remizovali s Podbrezovou 1:1 (1:0). Po sérii nepriaznivých výsledkov klesli žlto-modrí v tabuľke na piatu priečku.

Zemplínčania vstúpili do zápasu so "železiarmi" veľmi dobre a počas celého prvého polčasu boli aktívnejším tímom, ktorý diktoval tempo hry. V úvodnej polhodine mal hneď tri výborné príležitosti na skórovanie kapitán Vajs, ktorý však v prvom prípade opečiatkoval iba žrď, v druhom nechal vyniknúť gólmana hostí a v treťom netrafil prázdnu bránu. Do prestávky sa však zverenci trénera Alberta Rusnáka dokázali raz strelecky presadiť, keď po peknej akcii rozvlnil sieť Peter Kolesár, ktorý zužitkoval spätnú prihrávku Bellása. Po zmene strán už domáci na svoj prvopolčasový výkon nenadviazali. S pribúdajúcim časom boli hostia čoraz viac nebezpečnejší a presne po hodine hry sa dočkali vyrovnávajúceho gólu. Na konci rýchleho brejku bol Kačerík - 1:1. Podbrezová podnikala do otvorenej michalovskej obrany nebezpečné protiútoky, ktoré však do gólového konca nedotiahla. Ani záverečný tlak Zemplínčanov už gól nepriniesol, a tak sa súperi rozišli zmierlivo.


MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 1:1 (1:0)

Góly: 40. P. Kolesár - 60. Kačerík

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - Vinc (63. Saxa), M. Janočko, Kimák, Masnica - M. Kolesár - Fedyna (63. M. Bednár), P. Kolesár - Vajs, Bellás, J. Straka (71. R. Lukáč)

Zvyšné výsledky 21. kola a aktuálnu tabuľku Dôvera I. ligy U19 nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Štvrtok 5. mája o 14.00 hod.: Banská Bystrica - Michalovce (22. kolo)

Sobota 14. mája o 11.00 hod.: Žilina - Michalovce (23. kolo)

Nedeľa 22. mája o 15.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (24. kolo)