Zlomeniny nemajú konca-kraja

2016-04-30 12:00:00

Situácia v michalovskom kádri pred duelom so Senicou sa však zlepšila, podarí sa nováčikovi konečne zabodovať naplno?

Michalovskí futbalisti nedajú vydýchnuť lekárom. Po piatich týždňoch nečinnosti, keď si srbský stredopoliar Nikola Lukič 20. marca zlomil malíček na nohe v zápase 24. kola v Skalici (0:0), sa v týždni po prvý raz objavil na tréningu a nedopadlo to dobre. V nevinnom vzdušnom súboji mu Jakub Grič zlomil nos! Iba pripomíname, že grécky stredopoliar Kyriakos Savvidis z PAOK-u Solún je už doma v Grécku, pretože si pred časom zlomil nohu na tréningu. Tiež po nevinnom súboji... "Žiaľ, Nikola má naozaj obrovskú smolu. Verím však, že do soboty bude pripravený," poznamenal michalovský tréner Stanislav Griga. Lukič totiž už odtrénoval jednotku v špeciálnej maske. Grigu teší skutočnosť, že pred záverečným finišom súťaže sa mu doliečujú hráči. V tréningovom procese je už aj Lukáš Tóth, ktorého trápil sval a rovnako tak i gruzínsky stopér Akaki Khubutia, ktorý pauzoval pre slabiny. Zatiaľ nie je isté, kto z tejto trojice hráčov zasiahne do dnešného duelu. Individuálne trénoval útočník Michal Hamuľak, ktorému prišliapli nohu v Ružomberku. Griga však verí, že na Senicu bude fit.

Juraj Sabol si premiéru v najvyššej súťaži odkrútil práve v Michalovciach, keď na trénerskom poste nahradil Eduarda Pagáča (ako tréner je však vedený Dušan Vrťo). A vyšla mu naozaj parádne. Záhoráci vyhrali v zápase 8. kola na Zemplíne 3:1. "A viete, že ráno som asi minútu myslel práve na to, ako dobre som v lige odštartoval? Bol by som veľmi rád, keby víkendový duel bol pre nás akýmsi reštartom. Verím, že ho zvládneme k našej spokojnosti, hoci to bude už úplne iný zápas ako na jeseň," povedal Sabol.

MOTÍV ZÁPASU

Súčet jarných víťazstiev oboch tímov nám dáva výsledok - 1. Senica si na jar zaknihovala iba štyri remízy a šesť prehier. Michalovčania získali štyri body za štyri remízy, no navyše sa tešili aj z víťazstva v Žiline. Oba tímy čakajú na trojbodový zisk dlho. Dočká sa ho niektorý z nich?

CHÝBAJÚ

Michalovce: Regáli, Turík, Savvidis (zranenie)

Senica: M. Kosorin, J. Kosorin, Hladík, P. Varga (zranenie)

 

Zdroj: denník Šport