Veľký smoliar Lukič si zlomil nos

2016-04-28 12:00:00

Zranil sa hneď na prvom tréningu po návrate. Na Senicu by však mal byť k dispozícii, späť sú aj ďalší hráči.

Záver našej najvyššej futbalovej súťaže sa nezadržateľne blíži a do jej konca zostávajú už iba štyri kolá. Veľký boj je na oboch póloch tabuľky, pretože stále nie je rozhodnuté o majstrovi, pohárových miestenkách a ani o zostupujúcom do druhej ligy. O udržanie stále tuho bojuje michalovský nováčik, ktorého trénerov v uplynulých dňoch potešil návrat zranených hráčov.

Nastúpia už v sobotu?

Na utorňajšom tréningu už mal kormidelník Stanislav Griga k dispozícii dvojicu opôr Akakiho Khubutiu a Nikolu Lukiča, ktorí pauzovali viac ako mesiac a vynechali päť ligových zápasov. Gruzínskeho stopéra trápili boľavé slabiny a srbský stredopoliar mal zlomený malíček na nohe. „Je pozitívne, že sú obaja pripravení a vrátili sa. Uvidíme, či zasiahnu do zápasového diania už v sobotňajšom domácom dueli so Senicou. Nie je to len o tomto zápase, do konca ročníka sú ešte štyri a ja pevne verím, že nám v nich pomôžu,“ vyjadril sa lodivod MFK Zemplín. Po svalovom zranení začal včera naplno zarezávať už aj Lukáš Tóth, avšak len individuálne trénuje Michal Hamuľak. „V Ružomberku mu protihráč šliapol na nohu, ktorá ho pobolieva. Nie je to však nič vážne a do soboty by mal byť fit,“ doplnil Griga.

Nemá šťastie

Hneď na prvom tréningu od návratu však Lukiča postihla smola. V hlavičkovom súboji s Jakubom Gričom si privodil ďalšiu zlomeninu, tentoraz nosa. „Bohužiaľ, Nikola má obrovskú smolu. Tento angažmán pre neho nie je najšťastnejší,“ skonštatoval 54-ročný tréner žlto-modrých. Srbský tvorca hry dostal na tvár špeciálnu masku, v ktorej včera trénoval a bude môcť v nej nastúpiť aj v sobotu. Zdravotný stav v michalovskom kádri sa pred ťažkým záverom ligy oveľa zlepšil a mimo hry je už iba trojica dlhodobých maródov Jozef-Šimon Turík, Martin Regáli a Kyriakos Savvidis. Tréneri tak budú mať pri skladaní zostavy na Senicu príjemné starosti. „To je potešiteľné, máme z čoho vyberať. Verím, že problémy so zraneniami už pominuli a zdraví hráči už budú iba pribúdať,“ zaželal si Stanislav Griga. 

Zdroj: korzar.sk