Jánošíkovi z Gemera majú čo vracať

2014-11-08 12:00:00

Po dvoch zápasoch bez výhry chcú Michalovčania opäť zabodovať naplno, všetci v tíme sú naladení víťazne.

Na michalovských futbalistov čaká dnes predposledný domáci jesenný duel. Na svojom ihrisku privítajú o 13.30 hod. súpera, s ktorým v ostatných sezónach odohrali bezpochyby najviac vzájomných zápasov spomedzi všetkých súčasných účastníkov východnej skupiny DOXXbet ligy. Na štadión MFK Zemplín zavíta Rimavská Sobota, ktorej majú čo vracať, veď práve ona pripravila žlto-modrým prvú porážku v prebiehajúcom ročníku.

Verí v podporu divákov

A michalovský líder sa dnes hotuje augustovú prehru 1:2 Gemerčanom oplatiť. „Bola úplne nezaslúžená, v tom zápase sme mali jasne navrch a vytvorili sme si veľa šancí. Ja dúfam, že aj dnes to bude na ihrisku tak vyzerať, s tým rozdielom, že duel dovedieme do víťazného konca. Verím, že nás prídu povzbudiť aj diváci, aj s ich pomocou môžu chlapci podať lepší výkon,“ povedal kormidelník mužstva od Laborca František Šturma. „Rimavská Sobota však nebude jednoduchý súper. Je to mužstvo, ktoré silným body stále berie a slabším dáva, takže je to taký Jánošík,“ s úsmevom pokračoval rodák z českého Nymburku.

Do tretice doma vyhrať

Zemplínčanom výsledkovo posledné dva domáce vystúpenia nevyšli, v pohári podľahli Zlatým Moravciam a v lige Prešovu, navyše ani v jednom z týchto duelov neskórovali. „Ja som presvedčený, že sa to už opakovať nebude. Tí súperi boli kvalitnejší ako Soboťania. Keď si vezmeme zápas s Prešovom, tak boli sme lepší, na ihrisku sme dominovali, ale v závere sme urobili hlúpu a dostali sme gól. Vtedy sme doplatili aj na šance,“ hovoril F. Šturma, ktorého zverenci nevyhrali dva súboje po sebe, keď po prehre s Prešovom prišla remíza v Bardejove. Niečo podobné sa im už v tejto sezóne prihodilo. Prehrali v Rimavskej Sobote a potom remizovali so Zvolenom. A nasledovala sedemzápasová séria bez straty bodu! Zopakuje sa podobný scenár aj teraz? „Ak by sa to podarilo, tak boli by sme všetci šťastní. Ale takto nepremýšľame, stále máme pred očami najbližší duel. Uvidíme, ako to všetko dopadne, možno sa to podarí zopakovať,“ dodal F. Šturma, ktorý má pred dnešným stretnutím príjemné starosti so skladaním zostavy, k dispozícii má totiž všetkých hráčov.

Zdroj: denník Korzár