Starší dorastenci prišli o víťazstvo v závere

2014-11-05 12:00:00

Na banskobystrickej pôde vyhrávali takmer osemdesiat minút, dva body stratili tri minúty pred koncom riadnej hracej doby.

Prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce sa v stredu popoludní rozlúčili s jesennou časťou súťaže nerozhodným výsledkom na ihrisku Banskej Bystrice. V dohrávanom súboji 12. kola Dôvera I. ligy U19 si na umelej tráve FK Dukla podelili body s domácim tímom po remíze 1:1 (0:1). Zemplínčania však mali na dosah aj tri body, pretože od ôsmej minúty viedla nad Stredoslovákmi gólom Jakuba Bavoľára a vyrovnávajúci inkasovali až v 87. minúte z kopačky striedajúceho Mareka Totkoviča, pričom domáci do čierneho trafili v čase, keď hrali oslabení o jedného hráča. MFK Zemplín tak obsadil po jeseni v tabuľke 10. miesto so ziskom 16 bodov.

Tréner Albert Rusnák: "Mali sme vynikajúci vstup do zápasu, po krásnej akcii strelil nádherný gól Bavoľár. Krátko nato mal veľkú šancu na zvýšenie náskoku Tóth, ktorý sa pohral s obranou hostí, ale jeho krížnu strelu zneškodnil brankár, ktorý o čosi neskôr vychytal aj Bavoľára. V druhom polčase, ktorý sa hral v búrlivej atmosfére, súper začal nakopávať lopty do našej šestnástky, rozhodca mu odpískal veľké množstvo štandardiek, no my sme to všeko dokázali ustáť a súpera sme nepustili do žiadnej gólovej príležitosti. Až prišla 87. minúta, náš brankár Holienčin išiel úplne zbytočne to centrovanej lopty zboku, prehral osobný súboj s útočníkom a Banská Bystrica úplne z ničoho vyrovnala na 1:1. Za nami je jesenná časť, ale musím povedať, že ani v jednom stretnutí nás brankár nepodržal. V každom zápase sme doplácali na ich hrubé chyby. Je to trošku frustrujúce pre našich hráčov, ktorí odohrali výborný zápas, mali veľa šancí na skórovanie, ale oproti sebe stáli rozdielni brankári, kým domáci svojich podržal, náš opäť urobil chybu. Boli sme minimálne o triedu lepším tímom, Dukla si nevypracovala vôbec žiadnu šancu, avšak vyhrať sme nedokázali."

FK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)

Góly: 87. M. Totkovič - 8. Bavoľár

ČK: 83. Križo (Banská Bystrica)

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - D. Sopata, M. Kolesár, M. Janočko, J. Straka (32. P. Kolesár) - Havrila, Ilinjo (77. M. Zlacký), Sarik - J. Andrejko, Bavoľár, L. Tóth (90. R. Lukáč)

Michalovčania týmto stretnutím ukončili jesennú časť Dôvera prvej ligy U19. Ďalší majstrovský zápas by mali odohrať v sobotu 7. marca na domácej pôde proti Nitre.