Rezerva sa doma prvýkrát tešila z víťazstva

2014-11-03 12:00:00

V zápase s Haniskou Zemplínčania dominovali, hostia si nakoniec odviezli prijateľnú prehru.

Až na siedmy pokus sa zrodilo prvé domáce víťazstvo rezervného mužstva MFK Zemplín Michalovce. Dlhé čakanie na premiérový plný bodový zisk z vlastnej pôdy ukončili s Haniskou, ktorú na ihrisku s umelou trávou porazili po hokejovom výsledku 5:3 (4:1). Vzhľadom na priebeh súboja musia byť ešte s týmto rezultátom hostia nadmieru spokojní.

Katastrofálna polhodina

Michalovčania boli od úvodu totiž jednoznačne lepším tímom a na ihrisku dominovali, zvlášť v prvom polčase, v ktorom nastrieľali vtedajšiemu lídrovi tabuľky štyri utešené góly. Predovšetkým ten otvárací z kopačky Jozefa-Šimona Turíka bol prekrásny, na jeho strelu do šibenice nemal gólman Norbert Fedor žiadny nárok. „Dostali sme rýchly gól a potom to už išlo. Bol to veľmi náročný zápas, keďže sa hral netradične na umelej tráve, a kým sme si na terén zvykli, tak sme prehrávali 0:4. Domáci boli dokonca posilnení o viacerých hráčov A-tímu, boli lepší a zvíťazili zaslúžene,“ uviedol stredopoliar Hanisky Jaroslav Kolbas a doplnil: „Po nevydarenom prvom polčase sme sa v tom druhom snažili neinkasovať ďalšie góly a chceli sme sa pokúsiť nejaké streliť. To sa nám aj podarilo, takže nakoniec ten výsledok nevyzerá až tak hrozivo.“

Na súpera vyleteli

Zo strany domácich bol duel s Haniskou jasne najlepší na vlastnej pôde, po skvelom úvodnom polčase sa zdalo, že hostia odídu z Michaloviec s poriadnym debaklom. Zemplínčania však po prestávke poľavili a súper to využil. „Na Hanisku sme od úvodu vyleteli, hrali sme koncentrovane, dobre sme kombinovali a aj prechod do útoku bol kvalitný, z čoho padali aj góly. V druhom dejstve sme však prestriedali a už to nebolo ono,“ skonštatoval Michal Lechman, obranca MFK Zemplín a pokračoval: „Štvorgólové vedenie nás nejako uspokojilo a prestali sme hrať, čo je škoda, lebo mohol to byť úplne iný výsledok.“ Rezerva dosiahla iba tretie víťazstvo v sezóne a o týždeň odohrá doma ďalší zápas, s Bardejovskou Novou Vsou. „S mužstvom zo špice tri body nesmierne tešia, všetci pevne veríme, že sa nám podarí naštartovať víťaznú sériu,“ uzavrel M. Lechman.

Zdroj: denník Korzár