Michalovský líder opäť s plným bodovým ziskom

2014-10-20 12:00:00

Zaznamenali víťazstvo s poradovým číslom sedem, čo po súboji v Barci povedali strelci Martin Koscelník a Ladislav Hirjak?

Na stretnutí posledného tímu s prvým sme včera v Barci stretli Jozefa Kožleja, ktorý je v súčasnosti hráčskym agentom. Spýtali sme sa ho, ktorí hráči ho budú najviac zaujímať. "Prišiel som sa pozrieť na Michalovčana Martina Koscelníka, ale ten je iba na lavičke," poznamenal Jozef Kožlej. Po prestávke však nastúpil namiesto Leška a v 59. minúte otvoril skóre zápasu. "Dúfam, že som ho potešil," usmial sa 19-ročný Martin Koscelník, keď sme ho podpichli a pokračoval: "Tréner mi povedal, že to mám zobrať na seba a pokúsiť sa vymyslieť gólovú prihrávku alebo skórovať. Som rád, že to nakoniec vyšlo a gól nám pomohol k ďalšiemu víťazstvu." Mladý stredopoliar - odchovanec humenského futbalu - si pochvaľoval efektivitu hostí v tomto stretnutí, ktorá nakoniec viedla k siedmemu víťazstvu v sérii! Zemplínčania síce mali jasnú prevahu v držaní lopty, no šancí minimum. "Konečne sme boli v koncovke úspešnejší. V iných stretnutiach máme veľké množstvo príležitostí, no nedokážeme ich premieňať," tešil sa z tretieho zásahu v sezóne Koscelník.

Košickí mladíci mali v prvom polčase dobré možnosti, ale Gáll mieril zblízka hlavou iba do žrde a odrazenú loptu Horodník z dvoch krokov prekopol. Po zmene strán sa do samostatných únikov dostali v priebehu troch minút Gáll a Benetka, no trestuhodne ich zahodili. Onedlho prišiel dvojgólový trest v podaní hostí. V 71. min. vykresal iskierku nádeje pre domácich Hirjak, ktorý z pravej strany zahrával priamy kop z vyše 40 m. Nakopol dlhú loptu do šestnástky, brankár Kira situáciu zle odhadol, preletel vzduchom iba naprázdno a lopta na prekvapenie všetkých skončila v sieti. "Samozrejme, že k lopte som sa nepostavil so zámerom, že strelím gól," smial sa Ladislav Hirjak. Dal si tak pekný darček k 19. narodeninám, ktoré oslávil pred týždňom. "Bol to šťastný gól. Zostal som prekvapený, že lopta skončila v bráne. Priznám sa, že som si inak predstavoval svoj prvý seniorský gól," dodal obranca košickej rezervy.

Zdroj: denník Šport