Michalovčania opäť naplno, zdolali košické béčko

2014-10-19 12:00:00

Žlto-modrí triumfovali na ihrisku rezervy MFK Košice tesne 2:1, keď do sa do streleckej listiny zapísali Koscelník a Podhorin.

Siedme víťazstvo v rade dosiahli v nedeľu popoludní na ihrisku v košickej Barci futbalisti druholigových Michaloviec. Tí si v stretnutí 13. kola DOXXBET ligy skupiny Východ poradili s domácim celkom MFK Košice B 2:1 (0:0). V tabuľke si tak upevnili vedúcu pozíciu a svoj náskok pred druhým Zvolenom zvýšili už na rozdiel ôsmich bodov!

Michalovskí futbalisti mali od prvých minút územnú prevahu a viac hralo na polovici domáceho celku. Šancí však bolo ako šafranu, líder pohrozil v úvodnej štvrťhodine iba priamym kopom Bayóna, ktorý však skončil vedľa Ružinského svätyne. V 22. minúte sa k strele odhodlal Kunca, avšak vypálil veľmi nepresne. Krátko po polhodine hry takmer zahrmelo na druhej strane. Po štandardke sa dostal k zakončeniu Gáll, avšak zblízka namieril iba do Kiru a neujali sa ani následné dorážky, pričom jedna z nich skončila na žrdi. Z následného rohu nepresne hlavičkoval Pavúk. V 37. minúte mali veľkú šancu aj hostia, Bayón zahral trestný kop na prvú žrď, kde bol Kunca a jeho zakončenie hlavou zneškodnil výborný Ružinský. Tesne pred odchodom do šatní po rohu Bayóna hlavičkoval vedľa brány Podhorin, tak v úvodnom dejstve diváci na štadióne v Barci gól nevideli.

Do druhého polčasu nastúpili Zemplínčania hneď s dvoma zmenami v zostave, do hry sa zapojili Koscelník so Streňom, na druhej strane zápas sa skončil pre dvojicu Leško - Tubonemi. V 54. minúte si vypracovali domáci druhú veľkú šancu, keď sa do úniku dostal Gáll, ktorý však tiesnený obrancom zakončil iba do nôh Kiru. O tri minúty nato ten istý hráč vysunul Benetku, ktorý vo výbornej príležitosti vypálil tesne vedľa. A tak prišiel trest. V 60. minúte Kunca z pravej strany odcentroval na Koscelníka a striedajúci žolík trénera Šturmu poslal Michalovce do vedenia - 0:1. Ubehlo iba osem minút a líder tabuľky udrel po druhýkrát: Po rohovom kope Bayóna sa hlavou presadil Podhorin, ktorý upravil na 0:2! Vzápätí však prišla rýchla odpoveď domácich, ktorí sa v 71. minúte vrátili do zápasu veľmi lacným kontaktným gólom Hirjaka. Jeho priamy kop z vyše 40 metrov skončil prekvapujúco v michalovskej sieti - 1:2. Košickú rezervu tento moment nabudil a v 77. minúte takmer vyrovnal Gáll, ale jeho hlavička po centri Trebuňáka išla tesne nad. V závere sa domáci snažili pridať aj druhý gól, ale hostia im to nedovolili, tak si MFK Zemplín odviezol z metropoly východu všetky tri body.

MFK Košice B - MFK Zemplín Michalovce B 1:2 (0:0)

Góly: 71. Hirjak - 60. M. Koscelník, 67. Podhorin

ŽK: 36. Vancák, 42. Gáll - 55. Šimčák

Rozhodoval: Očenáš - 760 divákov

MFK B: Ružinský - Mik. Tóth, Jonec, F. Pavúk, Hirjak (88. Pilipčuk) - Dimun - Benetka (67. Vanca), L. Urban (77. Trebuňák), Vancák, Horodník - Gáll

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - A. Leško (46. M. Koscelník), Bayón, Turík, D. Kunca - Tubonemi (46. Streňo)

Tréner František Šturma: "Od začiatku sme na ihrisku dominovali v držaní lopty a v útočnej fáze. Ale hrali sme iba po šestnástku, chýbala nám lepšia predfinálna prihrávka a zakončenie. Cez prestávku sme urobili dva zásahy do zostavy, čo nám dosť pomohlo. Podarilo sa nám streliť dva rýchle góly, ale súperovi sa po našej hrubej chybe podarilo znížiť. Koniec bol už viac hektický, snažili sme sa udržať najtesnejšie víťazstvo. Hra už bola viac nervózna, ale zvládli sme to a tešíme sa z ďalšieho víťazstva."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 25. októbra o 14.00 hod.: Michalovce - Prešov (14. kolo)

Sobota 1. novembra o 13.30 hod.: Bardejov - Michalovce (15. kolo)

Sobota 8. novembra o 13.30 hod.: Michalovce - Rimavská Sobota (16. kolo)