Vypadnutie so zdvihnutými hlavami

2014-10-16 12:00:00

Michalovce mali na Zlaté Moravce, vyhoreli však v koncovke. Sústredia sa už iba na ligu.

Futbalisti Michaloviec majú za sebou najvydarenejšiu cestu pohárovou súťažou. Prvýkrát v histórii sa v Slovnaft Cupe prebojovali až do 4. kola a premiérovo sa im podarilo zdolať súpera z prvej ligy, keď si poradili s Podbrezovou. Na druhého účastníka najvyššej súťaže však už nestačili, v utorok Zlatým Moravciam podľahli 0:3. Hanbu si však rozhodne neurobili, práve naopak, ukázali, že majú aj na prvoligové mužstvá.

Doplatili na hlúpe chyby

Keby hosťujúci FC ViOn v úvode dvakrát nenapol sieť za brankárom Raškom, mohla to byť na michalovskom štadióne oveľa väčšia dráma. Na keby sa však nehrá, domáci druholigista začiatok zaspal a pykal zato. „Urobili sme zbytočné štandardky blízko našej šestnástky. To sú hlúpe chyby, na ktoré sme doplatili. Nezačali sme dobre, ale ani za nepriaznivého stavu sme nerezignovali. Boli sme herne aj kombinačne lepší ako súper, robili sme všetko pre to, aby sme výsledok zvrátili, bohužiaľ to nevyšlo. Zlaté Moravce boli v prvom dejstve pri našej bráne dvakrát a dali dva góly. Nuž, aj taký býva futbal,“ smutne skonštatoval útočník MFK Zemplín Hector Tubonemi, ktorý na ihrisko vybehol tesne pred uplynutím polhodiny hry, keď vystriedal Georgiho Gamkrelidzeho.

Mrzia ho veľké šance

V tom čase už na ukazovateli skóre svietil stav 0:2, preto sa nigérijskému zakončovateľovi naskakovalo do rozbehnutého vlaku oveľa ťažšie. „Boli to zmiešané pocity, je to náročné pre útočníka ísť na trávnik za nepriaznivého stavu. Snažil som sa vsietiť nejaký gól, ktorým by sme sa vrátili do zápasu, no nevyšlo to. Mali sme viac šancí, len ja sám dve veľké. Pri prvej výborne zasiahol brankár, pri druhej moju strelu zastavila žrď. Veľmi ma mrzí, že to nepadlo do brány,“ sypal si popol na hlavu H. Tubonemi, ktorý dodal, že pre žlto-modrých bolo výborné, že si mohli dva razy zmerať sily s prvoligovými celkami. „S Podbrezovou aj so Zlatými Moravcami sme mali navrch, boli sme lepším mužstvom. Hrali sme na maximum, siahli sme na dno síl. Bola to pre nás veľká skúsenosť.“ Slovnaft Cup je už minulosťou, tak sa Zemplínčania môžu sústrediť už iba na DOXXbet ligu, v ktorej im patrí vedúca priečka. „Pozeráme sa len dopredu, liga je dôležitejšia. Hlavy po tejto prehre a vypadnutí rozhodne nevešiame, ideme ďalej,“ uzavrel futbalista čiernej pleti. 

Zdroj: denník Korzár