Víťazná séria Michalovčanov pokračuje

2014-10-11 12:00:00

Hráči MFK Zemplín nezaváhali ani v Liptovskom Mikuláši, kde triumfovali hladko rozdielom triedy 0:3.

Michalovskí futbalisti zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 12. kola DOXXbet ligy skupiny Východ na ihrisku Liptovského Mikuláša presvedčivo 3:0 (2:0) a natiahli tak svoju víťaznú sériu už na šesť zápasov. V tabuľke sú na prvom mieste tabuľky so sedembodovým náskokom pred Zvolenom, ktorý však má jeden duel k dobru.

Zemplínčania mali opäť skvelý nástup, v 4. minúte fauloval vo vlastnej šestnástke Válovčan Regáliho a o minútu nato Bayón z nariadeného pokutového kopu otvoril skóre duelu - 0:1. O tri minúty sa penalty dožadovali aj domáci po ruke jedného z obrancov Michaloviec, ale rozhodca na biely bod neukázal. V 24. minúte po dlhej lopte Galla dobre zasiahol pred Kuncom brankár Tatrana Macík, ktorý si chvíľu nato poradil aj so zakončením Bayóna. Štyri minúty po uplynutí polhodiny hry však už druhýkrát kapituloval, keď domáci zahrávali štandardku, lopty sa však zmocnili hráči vedúceho mužstva tabuľky a podnikli rýchly protiútok, na konci ktorého bol aktívny Regáli - 0:2. Liptáci síce mali územnú prevahu, ale vpredu veľmi nebezpečný neboli, dokonca v závere úvodného dejstva mohli opäť inkasovať, no podržal ich Macík, ktorý zneškodnil strely Regáliho i Bayóna.


Krátko po zmene strán mohol Liptovský Mikuláš zaznamenať kontaktný gól, po Kubenovej prihrávke však Kostúrik zblízka nenamieril medzi tri žrde. Potom sa hra väčšinou odvíjala medzi šestnástkami, až po hodine hry sa dostal k zakončeniu Kunca, ktorý ale po priamom kope Bayóna hlavičkoval nad bránu. Následne neprekonal Macíka ani Tubonemi, na druhej strane v 74. minúte vo veľkej šanci po centri Hofericu minul hlavou Raškovu svätyňu Kubena. O päť minút nato prišla tretia gólová radosť hráčov MFK Zemplín, ktorá sa zrodila po spolupráci dvoch španielskych legionárov: Bayón zahral rohový kop rovno na hlavu Morlacchiho a ten zblízka prekonal Macíka - 0:3. V tej chvíli už bolo jasné, že Michalovce si z Liptova odvezú plný bodový zisk, v samom závere sa síce ešte pokúšali skorigovať nepriaznivý stav strelami spoza šestnástky Kurák a Válovčan, ale Rašku neprekonali.


MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:2)

Góly: 5. Bayón (11 m), 34. M. Regáli, 79. Morlacchi

ŽK: 4. Válovčan, 39. Kubena, 68. M. Pastva, 75. Papaj - 52. Morlacchi

Rozhodoval: Fajčík - 530 divákov

MFK TATRAN: Macík - M. Pastva (69. T. Staš), I. Lišivka, Kucharčík, Kubena - Kurák, Papaj, Hoferica, L. Jánošík (46. Mózer) - Kostúrik, Válovčan

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Streňo - Grič (85. Calvo) - D. Kunca, Bayón, Morlacchi, M. Regáli (61. A. Leško) - Tubonemi (72. Turík)

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 14. októbra o 15.30 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (4. kolo SP)

Nedeľa 19. októbra o 14.00 hod.: MFK Košice - Michalovce (13. kolo)

Sobota 25. októbra o 14.00 hod.: Michalovce - Prešov (14. kolo)

 

Foto: mfktatran.sk