Mladší dorastenci víťazne na pôde MFK Košice

2014-10-05 12:00:00

Družstvo U17 triumfovalo v derby 2:0, celok U16 vyhral 4:1 a prvýkrát v sezóne sa tešil zo zisku troch bodov.

Výborné výsledky dosiahli v sobotu popoludní mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce, ktorý si zo súperovej pôdy priviezli plný počet bodov, teda šesť. Darilo sa im na ihrisku Ličartoviec, kde v súbojoch 9. kola Dôvera I. ligy U17 a U16 zdolali domáce celky MFK Košice. Družstvo U17 porazilo východniarskeho rivala po dvoch góloch Reného Lukáča 2:0 (1:0), tím U16 triumfoval presvedčivo 4:1 (1:1), hoci musel otáčať nepriaznivé skóre. Pod výhru, ktorá bola vôbec prvou v tejto sezóne, sa gólovo podpísali Richard Princz, Dominik Saxa, Mikuláš Fedor a Jakub Polačko.

U17

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Do poslednej chvíle sa nevedelo, či sa bude hrať, lebo ihrisko nebolo v ideálnom stave, ale rozhodca ho uznal za spôsobilé. V prvom polčase sme boli jasne lepší na lopte, mali sme dobrý prechod do útoku a vypracovali sme si viac šancí, jednu z nich sme premenili zásluhou Reného Lukáča, ďalšiu nevyužil Lehotský. Domáci v úvodnom dejstve našu bránu prakticky neohrozili, my sme odohrali jeden z najlepších polčasov v tejto sezóne. Po zmene strán nás Košičania fyzickou hrou pritlačili, začali sme sa obávať o výsledok a iba sme nakopávali lopty. Domáci nás tlačili, ale vyloženú šancu si nevypracovali. Ustáli sme to a po brejku sa nám podarilo streliť krásny druhý gól. Potom mal Lukáč ešte šancu upraviť na 0:3, ale brankár dobre zasiahol, oni mali maximálne dve šance, podržal nás však brankár Slávik. Vyhrali sme zaslúžene, boli sme lepším tímom. Chlapcom ďakujem za predvedený výkon."

MFK Košice - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:1)

Góly: 22. a 56. R. Lukáč

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - D. Sopata, Poprik, D. Špak, Masnica - A. Horváth (64. Š. Sabol), P. Kolesár, Lehotský, T. Lukáč (79. Ciganoc), R. Lukáč - M. Zlacký

U16

Asistent trénera Jaroslav Dargaj: "Hralo sa na ťažšom podmočenom teréne. Úvodných 15-20 minút mali Košičania navrch, dali ná aj prvý gól, čo ma veľmi nepotešilo. Potom sa hra vyrovnala, aj skóre sa nám podarilo vyrovnať, a tak sa išlo do kabín za nerozhodného stavu. Po hodine hry sme sa zásluhou Saxu, ktorý svojou štandardkou prekvapil všetkých na štadióne, dostali do vedenia. Potom sme spravili nejaké striedania, priznám sa, mal som obavy, čo to spraví s družstvom, ale na moje prekvapenie striedajúci hráči výborne naskočili do zápasu a svojími výkonmi milo prekvapili. Podali sme celkom slušný bojovný terén, chyby boli na oboch stranách, ale bolo to aj tým, že sa hralo na náročnom teréne."

MFK Košice - MFK Zemplín Michalovce 1:4 (1:1)

Góly: 19. Novotný - 28. Princz, 62. Saxa, 70. M. Fedor, 76. Polačko

MFK ZEMPLÍN: Dráb - M. Duška, P. Novák, Manduľák, Vrábeľ - Gužiňák - Hospodár (60. M. Fedor), Princz (77. Kotlár) - Saxa, Matuščák (53. Polačko), M. Ebský (75. D. Vasiľ)

Najbližšie stretnutia odohrajú Michalovčania v sobotu 11. októbra na vlastnej pôde proti nováčikovi zo Senca (U17 o 11. hodine, U16 o 13.15 hod.).