MFK Zemplín z Dolného Kubína s troma bodmi

2014-10-04 12:00:00

Na Orave zvíťazili po góloch z úvodu a konca zápasu 2:0, do streleckej listiny sa zapísali Vernon De Marco Morlacchi a Dominik Kunca.

Skvelá forma michalovských futbalistov pokračuje! Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín zaknihovalo v sobotu popoludní už piate víťazstvo v rade, keď v súboji 11. kola DOXXbet ligy skupiny Východ triumfovalo na na ihrisku Dolného Kubína 2:0 (1:0) a v tabuľke tak naďalej figurujú na vedúcej priečke.

Zemplínčania mali podobne ako pred týždňom s Popradom výborný vstup do zápasu, keď už v 6. minúte otvorili skóre: po rohovom kope sa hlavou presadil španielsky legionár Morlacchi a bolo 0:1. Domáci odpovedali veľmi nepresnou hlavičkou Bumberu po priamom kope v 18. minúte, ten istý hráč po polhodine hry vyslal spoza šestnástky tvrdú prízemnú strelu, s ktorou si však brankár Kira poradil, keď ju vyrazil na rohový kop. V týchto fázach hry mali prekvapujúco prevahu dolnokubínski futbalisti, ale cez pozornú defenzívu lídra sa nedokázali presadiť, preto išli do kabín v jednogólovom vedení Michalovčania.

Druhý polčas odštartoval nepresnou strelou domáci Kliment, potom po centroch viackrát podkúrili obrane Oravčanov aj hostia, ale gól z toho nevyťažili. V 64. minúte vypálil Kolorédy spoza šestnástky vysoko nad, o dve minúty nato malo obrovskú šancu na zvýšenie náskoku Michaloviec striedajúci Streňo, ktorý však v tutovke sám pred brankárom Trabalíkom zakončil iba do neho. Zato mohli zverenci trénera Františka Šturmu pykať v 70. minúte, keď sa po centri dostal k zakončeniu Sani, ale jeho hlavičku bravúrne zneškodnil Kira. Po následnom rohovom kope zblízka prestrelil bránu hostí Drengubiak a v 75. minúte vyrazil Kira bombu Bumberu. Kira podržal svoj tím aj v 80. minúte, keď vyšiel víťazne z ďalšieho mikrosúboja s Bumberom, tentoraz si poradil s jeho hlavičkou. Domáca snaha o vyrovnanie vyšla nazmar, v závere sa nepresadil ani Otruba, a tak v nadstavenom čase spečatil víťazstvo lídra Kunca, ktorý upravil na konečných 0:2.

MFK Dolný Kubín - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:1)

Góly: 6. Morlacchi, 90+. D. Kunca

ŽK: 66. Sani - 77. Gamkrelidze

Rozhodoval: Prešinský - 325 divákov

MFK: I. Trabalík - J. Mihálik (72. Buška), Drengubiak, Čučka, Sopúch - Kolorédy (82. Beňuš), Bumbera, Otruba, Bezák - Sani, Kliment (60. Laura)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Morlacchi - M. Koscelník (35. Gamkrelidze), Bayón (72. Grič), S. Danko (57. Streňo), M. Regáli - D. Kunca

Tréner František Šturma: "Súpera sme rozhodne nechceli podceniť, videli sme ho hrať v predchádzajúcom zápase, v ktorom potvrdil svoju kvalitu a aj proti nám ukázal, že na posledné miesto tabuľky nepatrí. Podarilo sa nám streliť rýchly gól, nedarila sa nám však naša kombinačná hra, neviem čím to bolo. Kazili sme veľa prihrávok a strácali dosť lôpt. Po hodine hry mohol naše vedenie poistiť Streňo, ktorý išiel sám na brankára, ale situáciu veľmi zle vyriešil. Súper tak stále živil nádej na dobrý výsledok, v niektorých momentoch nás dokonca prehrával, ale našťastie sa nepresadil. V posledných sekundách zápasu sa nám podarilo poistiť víťazstvo, som rád za tri body, ale k nášmu výkonu mám výhrady."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 11. októbra o 14.30 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (12. kolo)

Utorok 14. októbra o 15.30 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (4. kolo SP)

Nedeľa 19. októbra o 14.00 hod.: MFK Košice B - Michalovce (13. kolo)