Z Ružomberka si vezieme cenný bod

2016-04-23 12:00:00

Na pôde Liptákov zaknihovali Michalovčania bezgólovú remízu, hoci na oboch stranách bolo šancí viac než dosť.

Cenný bod v boji o prvoligovú kožu si na svoje konto pripísali futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí v sobotu večer v rámci 29. kola Fortuna ligy zaknihovali v Ružomberku remízu 0:0. Zverenci trénera Stanislava Grigu druhýkrát v jarnej časti neinkasovali, piatykrát však nestrelili ani jeden gól, hoci šancí mali znova viac než dosť.

Úvodná desaťminútovka patrila domácemu celku, ktorý zatlačil Michalovčanov a mal aj dve dobré príležitosti na skórovanie. Najprv v 4. minúte po prieniku po ľavej strane zakončil do bočnej siete Zošák a o dve minúty nato Sapara z priameho kopu z hranice šestnástky strieľal nad. Potom sa osmelil aj nováčik. V 10. minúte po dlhom autovom vhadzovaní Šimčáka hlavičkoval do náručia brankára Tofiloskeho Morlacchi a po štvrťhodine hry nebezpečnú strelu Serečina vytlačil gólman Liptákov na rohový kop. Aj v ďalších minútach sa akcie striedali na oboch stranách a diváci sa rozhodne nenudili. Zemplínčania poriadne hrýzli a hoci po niekoľkých ružomberských štandardkách to v ich pokutovom území horelo, mohli ísť do kabín vo vedení, to by však musel v nadstavenom čase vo vyloženej šanci Serečin zakončiť presnejšie.

Aj v druhom polčase sa bolo na čo pozerať. V lejaku mali síce viac loptu na kopačkách Liptáci, avšak vyloženejšie šance si vypracovali žlto-modrí, ktorí hrozili po rýchlych kontrách. V 50. minúte si Tofiloski poradil s ďalekonosnou strelou Danka a o osem minút neskôr si poľahky poradil aj so slabým zakončením Koscelníka. Potom Serečin nebezpečne strieľal tesne vedľa a v 66. minúte Hamuľakova prízemná strela spoza šestnástky skončila na žrdi! Vzrušenie priniesla aj 75. minúta, keď najprv po spätnej Perezovej prihrávke Sedlák tesne minul bránu a na opačnej strane striedajúci Jakubko vo výbornej pozícii dlho váhal so zakončením, až o loptu prišiel. O dve minúty zasiahol Kelemen skvele proti zakončeniu Gála-Andrezlyho a o chvíľu sa Jakubko vyhol ofsajdovej pozícii a namieril do brvna. A keď sa neujala ani strela Serečina, výborný zápas sa skončil bezgólovou remízou.

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 0:0

ŽK: 35. Boszorád, 83. Lačný, 86. Faško - 39. Perez, 67. S. Danko, 90+. Bayón

Rozhodovali: Očenáš - Jankovič, Petríček, 1780 divákov

MFK: Tofiloski - P. Maslo, J. Maslo, Rosa, Boszorád - M. Nagy (70. M. Jakubko) - Gál-Andrezly (82. Faško), Sapara (33. Gerát), Ďubek, Zošák - Lačný

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Podhorin, Morlacchi, Šimčák - T. Sedlák, Grič - F. Serečin (90+. Sviarchynski), S. Danko (80. Bayón), M. Koscelník (86. D. Kunca) - M. Hamuľak

Hlasy trénerov:

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: "Ja nie som spokojný s prístupom, s tým, ako sme tento zápas odohrali, nám chýbala tá disciplína a zarputilosť, aby sme súpera zlomili. Bohužiaľ, platí, že nedávame góly. Keď nedá Miloš Lačný, nedá nik. No nie sme ani dostatočne agresívni. Celé mužstvo. Keď sa k tomu pripoja niektorí chyby, súper má šance. Na druhej strane, keby Jakubko využil v závere vyloženú šancu, asi by sme zápas zvládli."

Stanislav Griga, tréner Michaloviec: "Som spokojný s našou hernou disciplínou. Tiež s tým, že sme len nebránili a boli sme dostatočne nebezpeční, konečne aj na súperovom ihrisku a vytvorili sme niekoľko veľmi dobrých gólových príležitostí. Bohužiaľ naša strelecká nemohúcnosť pokračuje. Súper bol kvalitnejší na lopte, mal viac z hry, no gólových šancí bolo viac na našej strane. Napokon deľba bodov je zaslúžená."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 30. apríla o 19.00 hod.: Michalovce - Senica (30. kolo)

Sobota 7. apríla o 19.00 hod.: Trnava - Michalovce (31. kolo)

Piatok 13. mája o 20.30 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (32. kolo)