V 4. kole pohára narazíme na Zlaté Moravce

2014-09-26 12:00:00

Michalovskí diváci uvidia v akcii ďalšieho prvoligistu, kormidelník František Šturma je so žrebom spokojný.

V piatok krátko popoludní sa priestoroch Národného tréningového centra v Poprade uskutočnil los 4. kola pohárovej súťaže Slovnaft Cupu. V žrebovacom osudí sa nachádzal aj michalovský MFK Zemplín, ktorý po vyradení štvrtoligovej Štrby i prvoligovej Podbrezovej postupom do 4. kola prepisoval históriu klubu. Napokon nám bolo priradené číslo 1 a za súpera sme tak opäť dostali celok z najvyššej súťaže - FC ViOn Zlaté Moravce, pričom ako druholigista budeme mať výhodu domáceho prostredia. Predbežný termín, kedy sa súboj odohrá, je 15. október, takže fanúšikovia zo Zemplína uvidia priebehu necelého mesiaca na vlastné oči ďalšieho fortunaligistu. V prípade, ak by sa Michalovčanom podarilo vyradiť aj Zlaté Moravce, tak v ďalšom kole by na svojom trávniku privítali víťaza súboja Zvolen - Trenčín. Ale to už veľmi predbiehame...

Reakcia trénera MFK Zemplín Františka Šturmu na žreb: "Losovanie sme sledovali v priamom prenose a musím povedať, že som veľmi rád, že opäť sme dostali súpera z najvyššej súťaže. Je dobré, že zase budeme hrať proti silnému a kvalitnému protivníkovi. Je to dobrá konfrontácia, iba zápasy s takýmito tímami môžu posunúť našich mladých chlapcov v kariére ďalej. Také duely chceme hrávať. Bolo to moje prianie opäť nastúpiť proti prvoligistovi, takže som spokojný. Radosť mám aj za divákov, pretože tí uvidia naživo v akcii ďalšie atraktívne mužstvo. Verím, že zápas zaplní tribúny nášho štadióna."

Zápasy 4. kola sa hrajú na jedno víťazstvo, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach nenasleduje predĺženie, ale hneď rozstrel z pokutových kopov. Finále Slovnaft Cupu bude 1. mája v dejisku, ktoré neskôr schváli výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu.

Dvojice vo 4. kole národného futbalového pohára Slovnaft Cupu, ktoré určil piatkový žreb:
MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce
MFK Lokomotíva Zvolen - AS Trenčín 
MFK Skalica - postupujúci z dvojice FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa/ŠK Slovan Bratislava
FC Nitra - ŠKF Sereď
MFK Tatran Liptovský Mikuláš - OFK Dunajská Lužná 
Partizán Bardejov - FK Dukla Banská Bystrica 
postupujúci z dvojice TJ Tatran Oravské Veselé/FK Čadca - FK Slovan Duslo Šaľa
TJ ŠK Kremnička - FK Poprad 
FKS Nemšová - MFK Košice
Inter Bratislava - Jupie Podlavice Badín 
SP MFK Rožňava - postupujúci z dvojice MŠK Fomat Martin/MŠK Rimavská Sobota 
FKM Nové Zámky - FC DAC 1904 Dunajská Streda 
FK Rača Bratislava - MŠK Žilina 
MŠK Slovan Trenčianske Teplice - FC Spartak Trnava
MFK Nová Baňa - FK Senica
FC Rohožník - OFK Slovan Poproč