Konečne mali šťastie aj v penaltovej lotérii

2014-09-25 12:00:00

Na štvrtý pokus sa podarilo Michalovciam postúpiť cez prvoligistu, tešia sa na ďalšieho súpera.

Prekvapujúcim, ale zaslúženým víťazstvom domáceho mužstva sa skončil utorňajší duel 3. kola Slovnaft Cupu medzi Michalovcami a Podbrezovou, v ktorom sa zrodil triumf lídra druhej ligy 2:1 až po strelách zo značky pokutového kopu. Veľkú zásluhu na historickom postupe MFK Zemplín do 4. kola tejto pohárovej súťaže má Vernon De Marco Morlacchi, ktorý strelil jediný gól svojho tímu a úspešný bol aj v penaltovom rozstrele.

Už piaty gól

Tento španielsky legionár mohol byť ešte väčším hrdinom, keby sa ujal jeho hlavičkový pokus v nadstavenom čase. Napokon lopta skončila iba na konštrukcii brány, tak o postupujúcom museli rozhodnúť jedenástky. „Taký je futbal. Mali sme viac šancí v zápase, ak by za stavu 1:0 premenil Hector Tubonemi dve veľké šance, mohli sme vyhrať aj riadnom hracom čase. Máme problémy s premieňaním šancí, na jeden gól ich potrebujeme veľmi veľa. Potom sa stane, že súper nás zato potrestá vyrovnaním, tak ako Podbrezová štyri minúty pred koncom,“ povedal po stretnutí s nováčikom Fortuna ligy lámavou slovenčinou Vernon De Marco Morlacchi, ktorý si na svoje konto pripísal už piaty gól v tejto sezóne, čo je na defenzívneho stredopoliara výborná bilancia. „Som spokojný a teším sa, že som opäť pomohol mužstvu,“ radoval 21-ročný futbalista.

Splnili všetky pokyny

Zemplínskemu mužstvu sa podarilo pretrhnúť smolu v penaltových rozstreloch proti mužstvám z najvyššej súťaže, ktoré ich už trikrát takto „obrali“ o postup do ďalšej fázy Slovnaft Cupu, v roku 2010 Ružomberok, o rok nato Banská Bystrica a o ďalšie dva opäť Ružomberok. Zaujímavé je, že aj v roku 2012 „vyhoreli“ na penalty, na ihrisku treťoligového Lučenca. Až prišli „železiari“ z Horehronia a konečne aj šťastie v tejto lotérii. „Postup nás teší o to viac, že sme vyradili prvoligový celok. Je to parádny pocit. Určite nám to pridá aj na sebavedomí,“ pokračoval šťastný rodák z argentínskeho Rosaria a doplnil: „Podali sme veľmi dobrý výkon, hrali sme svoju hru, splnili všetky trénerove pokyny a výsledok sa dostavil. Keď takto budeme hrať aj naďalej, bude to výborné. Podbrezová sa tiež snažila hrať svoju hru, ale k ničomu sme ju nepustili a mala to u nás veľmi ťažké.“ Michalovčania postúpili do 4. kola pohára vôbec prvýkrát, meno svojho súpera sa dozvie zajtra popoludní, kedy je v popradskom NTC na programe žreb. „Máme veľkú radosť z historického postupu. A koho by sme si priali v ďalšom kole? Radi by sme privítali nejaké ´veľké´ mužstvo z prvej ligy,“ usmial sa na záver debaty Vernon De Marco Morlacchi.

Zdroj: denník Korzár