Z pohára sme vyliali prvoligovú Podbrezovú!

2014-09-23 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA. "Železiarov" sme na domácom ihrisku zdolali po jedenástkovom rozstrele, v riadnom hracom čase zápas skončil nerozhodne 1:1.

Michalovskí futbalisti si vybojovali historický postup do štvrtého kola Slovnaft Cupu! V utorok podvečer zdolali na domácom ihrisku v jednom z dohrávaných súbojov 3. kola tejto pohárovej súťaže účastníka najvyššej futbalovej súťaže ŽP Šport Podbrezová, keď po riadnom hracom čase sa zrodila remíza 1:1 (0:0), no na jedenástky triumfovali Zemplínčania 4:2. Meno svojho súpera v 4. kole Slovnaft Cupu sa druholigista dozvie v piatok 26. septembra po 13. hodine, kedy je v NTC Poprad na programe žreb.

Uzimení diváci na michalovských tribúnach boli od úvodu svedkami dobrého futbalu. Domáci sa mohli bleskurýchlo dostať do vedenia, keď už v prvej minúte po Kuncovej spätnej prihrávke nebezpečnú strelu Bayóna vyrazil gólman Baláž. Michalovčania boli aktívnejším tímom, mali prevahu a v 11. minúte na dobrý center Bayóna hlavou nedočiahol Koscelník. Po štvrťhodine hry musel prvýkrát vážnejšie zasahovať aj domáci brankár Raška, ktorý však bez problémov chytil priamy kop Hrnčiara. V 31. minúte získal na polovici ihriska loptu Koscelník, potiahol ju až na hranicu šestnástky a odtiaľ vystrelil do brankára Podbrezovej. Prvoligový nováčik sa viac osmelil až v záverečnej päťminútovke prvého polčasu, kedy zatlačil Michalovčanov, no okrem jediného rohového kopu zo svojej prevahy nevyťažil nič. Do kabín tak išli mužstvá za bezgólového stavu.


Aj po zmene strán pokračovali žlto-modrí vo výbornom výkone a krátko po hodine hry sa dočkali zaslúženej gólovej odmeny po spolupráci dvoch španielskych legionárov: z pravej strany odcentroval Perez, lopta doletela až k úplne voľnému Morlacchimu, ktorý parádnou hlavičkou otvoril skóre duelu - 1:0! Odpoveď "železiarov" mohla prísť už o dve minúty nato, z nebezpečnej vzdialenosti však skúsený M. Pančík z priameho kopu namieril vedľa pravej žrde Raškovej brány. Potom mal dve obrovské príležitosti poistiť domáce vedenie Tubonemi - hráč, ktorý je pri Laborci na hosťovaní práve z Podbrezovej. V 74. minúte však po centri Pereza hlavičkoval nad a o desať minút nato po peknej Gamkrelidzeho prihrávke sám pred brankárom opäť vyhorel. A tak prišiel trest v podobe vyrovnania, v 86. minúte sa oň po rohu Harvilka hlavou postaral Minčič - 1:1. O postupujúcom tak musel rozhodnúť penaltový rozstrel, v ktorom domáci ani raz nezaváhali, kým na druhej strane hostia zahodili až dve jedenástky.


MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 1:1 (0:0), na strely zo značky PK 4:2

do 4. kola Slovnaft Cupu postúpil MFK Zemplín

Góly: 64. Morlacchi - 86. Minčič

Penaltový rozstrel: Bayón - dal - 1:0, M. Pančík - dal - 1:1, Morlacchi - dal - 2:1, Minčič - nedal - 2:1, Podhorin - dal - 3:1, Harvilko - dal - 3:2, Streňo - dal - 4:2, J. Pančík - nedal - 4:2

Rozhodoval: Sedlák - 835 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Streňo - Grič - M. Regáli (68. Gamkrelidze), Bayón, Morlacchi, M. Koscelník (46. Tubonemi) - D. Kunca (87. A. Leško)

ŽP ŠPORT: J. Baláž - Snitka, Minčič, Nosko, Hrnčiar - J. Pančík, Galo (67. B. Vaščák), Karaš (64. M. Pančík), Kožička, Harvilko - Peševski (57. Nworah)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 27. septembra o 17.30 hod.: Michalovce - Poprad (10. kolo)

Sobota 4. októbra o 14.30 hod.: Dolný Kubín - Michalovce (11. kolo)

Sobota 11. októbra o 14.30 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (12. kolo)