Béčko na domácom ihrisku opäť neuspelo

2014-09-20 12:00:00

S Vysokými Tatrami prehrali Michalovčania v Topoľanoch 0:3, na víťazstvo čakajú už deväť zápasov.

V sobotu nastúpili na domácom ihrisku hráči B-mužstva MFK Zemplín Michalovce, ktorí v Topoľanoch privítali súpera z Vysokých Tatier. Ich šnúra bez výhry sa opäť natiahla, pretože súperovi podľahli 0:3 (0:1).

Zase mal súboj rezervy rovnaký priebeh ako jej tri predchádzajúce na domácej pôde - Michalovčania hrali, no góly dávali iba hostia. Hneď v úvodnej štvrťhodine sa potvrdilo staré známe "nedáš-dostaneš", najprv v 11. minúte po Tubonemiho spätnej prihrávke v tutovke Kiss prestrelil bránu a o tri minúty nato po nedôraznom odkope domácej defenzívy sa lopty zmocnil Mičko a strelou z uhla skóroval - 0:1. Michalovce mali aktivitu na svojich kopačkách a v 25. minúte mohlo byť vyrovnané. Calvo uličkou vysunul Jacka, ktorý však svoj nájazd zakončil iba strelou do brankára. O minútu nato Kissovu strelu vytlačil gólman Hajovský nad brvno, potom si poradil aj s pokusom Calva. V 37. minúte domáci opäť chybovali v defenzíve, naštastie ju Beller nepotrestal, lebo hoci sa mu podarilo prelobovať Holienčina, lopta išla vedľa brány. V závere polčasu sa nepodarilo skórovať ani Calvovi, ktorého krásnu strelu vyškriabal Hajovský na rohový kop.

Aj v druhom dejstve sa hralo podľa nôt domácich hráčov, avšak v 54. minúte mohol zvýšiť náskok Podtatrancov Bednarčík, ale jeho strelu vyrazil Holienčin. O pár minút nato poslal do šestnástky center Lechman, lopty sa zmocnil Tubonemi, ktorý takisto nevyzrel na gólmana hostí. Hajovský sa zapotil aj v 71. minúte, keď vyrazil strelu Danka. Vzápätí sa hostia radovali aj po druhýkrát, po priamom kope Nemčka sa zblízka presadil Novák a bolo 0:2. Michalovčanov definitívne dorazil v 82. minúte Bednarčík, ktorý strelou do prázdnej brány stanovil konečný účet stretnutia na 0:3.

MFK Zemplín Michalovce B - FK Starý Smokovec-Vysoké Tatry 0:3 (0:1)

Góly: 13. Mičko, 73. R. Novák, 82. Bednarčík

ŽK: 70. Bellás, 72. S. Danko - 67. Mičko

Rozhodoval: Ondrášek - 50 divákov

MFK ZEMPLÍN B: Holienčin - Mikovčík, Gamkrelidze (56. A. Devečka), Kimák, Lechman – J. Kiss (46. S. Danko), Calvo, Sarik (53. Gromenko), L. Jacko – Tubonemi, Bellás

FK: Hajovský – Šproch, M. Dulovič, P. Pitoňák, Nemčko – Bednarčík, Mičko, R. Novák, Petrus (77. Vandraško), Jozefčák – Beller (90. Buc)

Zvyšné výsledky 9. kola III. futbalovej ligy skupiny Východ:

Prešov juniori - Lipany 1:0, Veľké Revištia - Sabinov 3:1, Stropkov - Vranov nad Topľou 4:0, Haniska - Humenné 3:1, Bardejovská Nová Ves - Plavnica 3:2, Vyšné Opátske - Snina 3:0, Giraltovce - Spišská Nová Ves 1:0

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 30. septembra o 16.00 hod.: Plavnica - Michalovce B (10. kolo)

Nedeľa 5. októbra o 10.30 hod.: Michalovce B - Humenné (11. kolo)

Sobota 11. októbra o 14.30 hod.: Vranov nad Topľou - Michalovce (12. kolo)