Leškovi sa splnilo polčasové prianie

2014-09-09 12:00:00

Trebišovčanov potešila pekná návšteva, mrzí ich, že ani na tretí pokus doma nezvíťazili.

Víťazstvom favorizovaných Michaloviec sa skončilo nedeľňajšie prestížne derby medzi trebišovským Slavojom a MFK Zemplín. Tím zo špice tabuľky triumfoval u nováčika druhej ligy 2:0, keď o svojej výhre rozhodol až v druhom polčase. Oba góly totiž zaznamenal až po zmene strán, debutanta v trebišovskej bráne Denisa Baráta prekonali Adrián Leško a Samuel Bayón.

Za prvý gól zaplatí

Pre Adriána Leška bol zásah v zemplínskom derby vôbec prvým v drese michalovského A-mužstva, čím prekonal vyše dvojročné čakanie na druholigový gól. „Som rád, že sa mi podarilo skórovať, zvlášť v takom ostro sledovanom stretnutí. Víťazný gól potešil, každý predsa chce rozhodovať zápasy,“ povedal rodák z Raslavíc, ktorý pred príchodom do MFK Zemplín pôsobil v Bardejove. Ofenzívny stredopoliar týmto gólom nielenže naštartoval svoj tím k ceste za troma bodmi, ale vďaka nemu sa po 330 minútach žlto-modrí v druhej lige presadili z hry. A. Leško sa musí pripraviť nato, že premiérový gól ho bude niečo stáť. „V tejto chvíli neviem koľko, ale určite niečo do kasy zaplatím,“ usmieval sa 19-ročný hráč, ktorý situáciu pred gólom opísal nasledovne: „Martin Regáli dobre odcentroval z pravej strany, Dominik Kunca urobil v šestnástke dobrú čiernu robotu, lopta doletela až na zadnú žrď a ja som ju hlavou doklepol do brány.“ A. Leško zasiahol do zápasu až od druhého polčasu, keď cez prestávku nahradil Georga Gamkrelidzeho. Zaujímavé je, že keď sa rozcvičoval pred začiatkom druhého dejstva, tak pri lavičkách náhradníkov sa s náhradným brankárom Martinom Raškom bavil o tom, že by bolo načase dať prvý gól za „áčko“. A čo čert nechcel, prianie sa mu splnilo. „Asi som to privolal, mám  z toho veľkú radosť,“ dodal šťastný strelec, ktorý na margo derby poznamenal: „Mali sme prevahu, v prvom polčase to nebolo najlepšie vo finálnej fáze. Súper do prestávky dobre bránil, hral koncentrovane, ale postupne to s ním išlo dole vodou.“

Súper bol lepší

Trebišovčania sa za výkon v derby vôbec nemusia hanbiť, silnému súperovi odolávali presne hodinu. „Tréner nám určil nejakú taktiku, ktorú sme sa snažili dodržiavať, čo sa nám aj darilo, ale súper bol lepší. Čakali sme, že Michalovce budú hrať kombinačne a nátlakovo, a to sa aj potvrdilo,“ rozhovoril sa stredopoliar Slavoja Emil Lukáč, ktorý aj po prvom inkasovanom góle neprestával veriť, že sa jeho mužstvu podarí zabodovať. „Stále treba veriť. Škoda, že sme neskórovali, v závere sme už hrali vabank a inkasovali sme aj druhý gól, po ktorom bolo definitívne rozhodnuté,“ hovoril 25-ročný odchovanec trebišovského futbalu. Po prehre s Lokomotívou Košice a remíze s Popradom „rusnákovci“ v kútiku duše dúfali, že práve proti Michalovčanom zaknihujú prvé domáce víťazstvo v tejto sezóne. „Mrzí nás to, chceli sme konečne vyhrať, zvlášť v takom prestížnom derby, ale nevyšlo to.“ Emila Lukáča, podobne ako jeho spoluhráčov, potešila aspoň pekná divácka návšteva na trebišovskom štadióne. Na derby totiž bolo zvedavých 1100 divákov. „Po dlhšom čase zavítalo na náš domáci zápas toľko divákov. Vidno, že futbal tu opäť ide hore a začalo sa niečo robiť, ale stále sa nemôžeme porovnávať s Michalovcami, a to sa ukázalo aj teraz na ihrisku,“ uzavrel debatu E. Lukáč.

Zdroj: denník Korzár